You are here:

Attention: open in a new window. PrintE-mail

De flora en  fauna

Als jouw hart  je zegt:  “hou  van hun”, Doe dat dan! Je zult het niet  berouwen, want je zult de beste  vrienden en broeders aan je zijde hebben

Waarvoor zijn de flora en de fauna gecreëerd? Hebben we dat onszelf wel eens afgevraagd? Het lijkt er niet op,  hoewel misschien zullen er velen zijn die zich die vraag stellen en antwoorden dat het er is om ons voordeel mee te doen, en misschien is dit gedeeltelijk een goed  antwoord, maar niet helemaal.

In werkelijkheid zijn ze ook gecreëerd voor ons welzijn, maar dan zonder dat dit zou betekenen dat dit voor hun slecht zou zijn, zij zijn niet geboren om een leven vol lijden en vijandigheid te leiden.

Dit was niet het einde van haar schepping. Het einde van haar schepping was precies hetzelfde dan die van ons: Geboren worden om gelukkig te zijn, zoals door het ontvangen en geven van liefde.

Maar, is  dit het  wat wij onze kleine broers en zussen aan het geven zijn?

In werkelijkheid is het triest de behandeling die we geven aan diegenen die helaas  niet over de middelen beschikken om zich zoals  ons te verdedigen.

Wat we zullen moeten gaan begrijpen is dat al zijn wij superieur wat betreft onze verdediging het er niet om te doen moet zijn om onrechtvaardigheden te begaan zoals we gedaan hebben.

In tegendeel, we zullen zij die kleiner zijn en die het ontbreekt aan  wat wij wel hebben moeten verzorgen en beschermen.

 

Wat God uitgedacht had

De manier van leven die we aan de flora en fauna hebben gegeven is niet wat God voor hen gewild heeft. Daarom lijdt het hart van veel mensen  wanneer ze de ongerechtigheid zien die tegen hun begaan wordt.

Als onze  ogen  vol tranen komen te staan bij het zien van het panorama van vernietiging , dan is dat omdat er binnen ons nog iets is dat ons laat opvangen hoe dat plantje of diertje voelt zoals ons.

De sleutel is dan het proberen te voelen wat zij voelen, waarvan zij genieten, waarvan zij lijden, waarnaar zij verlangen.

Als zij met woorden zouden kunnen zeggen  wat ze willen, zou het antwoord zeker hetzelfde zijn als wat eenieder van ons zou willen.

Zij hebben een hart, hoewel wij er niet in slagen het zo te  begrijpen.

 

Wat gebeurt er in dierentuinen?

Over het algemeen  wanneer we naar een dierentuin gaan die bewoond wordt door verschillende soorten  dieren, zien we  hun schoonheid en dat is het dan. Als we weer thuis zijn  herinneren we ons niet meer wat we net hebben gezien.

Hoewel we in werkelijkheid een daad  aanschouwen die in enkele gevallen  erg onrechtvaardig is, omdat  enkele  plaatsen  totaal verwaarloost  en verlaten zijn.

Wat we ons zouden moeten herinneren is dat dieren net als ons lijden, dat ook zij eten en water nodig hebben, maar vooral, liefde en genegenheid.

Deze diertjes leven afgesloten van de vrijheid waar we allemaal recht op hebben. In hun gezichten en lichamen schuilt een houding van complete droefenis door onze onevenredige  wreedheid en  egoïsme.

Waarom gaan we zo met hun om? Dat is niet rechtvaardig.

Als we eventjes een moment nemen om een diertje te bekijken zou het tot ons dringen dat hij met verdriet , angst  en medelijden naar ons  kijkt,  echter, als hij liefde ontvangt  zal hij alleen met liefde antwoorden. Is het niet geweldig dat hij geen  wrok koestert?

Blijft nog over  wat we over de flora en fauna kunnen zeggen, we hoeven alleen maar naar ze te kijken en ze te zien als broers en zussen  vol van liefde  om te ontvangen en te geven, vol van gevoelens  en van de  wens  om gelukkig te zijn.

Als jouw hart  je zegt:  “Hou van hun”, Doe dat dan! Je zult het niet  berouwen, want je zult de beste  vrienden en broeders aan je zijde hebben.

Flora Rocha

Wijsheid Van Het Hart

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

Delen

 

 

 

Share/Save/Bookmark
Up

Wij raden...

Up
Up