You are here:

Attention: open in a new window. PrintE-mail

We kunnen de angst overwinnen

 

We kunnen de angst overwinnen

 

Angst is een schaduw die ons beperkt omdat het ons laat vergeten wie we in werkelijkheid zijn; strijders van het Universum in staat om de wereld te veranderen in het paradijs van weleer

 

Angst beperkt ons in veel grotere mate dan wij denken. Deze angst voor een eindeloos aantal zaken belet ons op een beslissende manier om de noodzakelijke stappen te zetten in de zoektocht naar antwoorden op onze vragen of op weg naar een oplossing voor onze ongerustheden.

 

Angst berooft ons van ons recht om op alle niveaus van onze mogelijkheden te genieten. Het bestaan van vele personen is geëindigd zonder dat ze ook maar in staat geweest zijn om de stappen op weg naar geluk of op weg naar begrip over wat hun missie was te zetten.

 

 

Angst is een schaduw die ons leven ondermijnt en ons de verkeerde weg wijst. Om het evenwicht te bewaren is het echter nodig dat we onze daden richten op het welzijn van onszelf en dat van een ander. Als alles wat we doen daarop gericht is hoeven we helemaal geen angst te hebben. Wat we doen is immers goed voor onszelf en voor iedereen.

 

Dit erkennen zal ons een enorme zekerheid geven en zal ons helpen om de angst en nervositeit van ons af te gooien. Het beseffen dat ons handelen zowel goed is voor onszelf als voor een ander zal een hele bijzondere energie bij ons opwekken.

 

Het is juist deze energie die onze kracht zal doen toenemen zodat onze gedachten en wensen toonaangevender zullen zijn en zo zullen zorgen voor een verandering in ons zijn. Dit alles dankzij het doorbreken van de beperkingen opgelegd door de onzekerheid en angst die we zelf opwekken.

 

Het panorama van het leven, van wat we zijn en van onze omgeving zal dan veranderen. Alles zal completer, grootser en stralender zijn. We kunnen niet toestaan dat de angst om te falen, de angst voor onszelf, voor anderen en de angst voor alles in het algemeen het leven van onszelf en dat van anderen blijft bepalen.

 

 

We hoeven slechts die niet bestaande schaduw, die louter een illusie is, te overwinnen want de oneindigheid van het universum waar we ALLEMAAL van afstammen en onderdeel van uitmaken is wat werkelijk echt is. Vandaar dat, evenals de Kosmos, ons zijn geen grenzen en geen enkele angst heeft…

 

Vandaag meer dan ooit dienen we terug te keren naar deze universele bron en daar het water halen dat ons zal helpen de kracht te krijgen om een verandering teweeg te brengen die begint bij onszelf en zich voortzet in alles wat ons omringt.

 

Flora Rocha

Wijsheid Van Het Hart Stichting

Share/Save/Bookmark
Up

Wij raden...

Up
Up