You are here:

Attention: open in a new window. PrintE-mail

 

De Missie van Kerstcadeaus

Ieder geschenk dat we in deze dagen geven heeft als missie de aandenkens aan onze Liefde op anderen over te brengen om ze met iedere stap in licht te omhullen

Iets dat een belangrijke onderdeel van de Kerstfeesten is geworden is de uitwisseling van cadeaus met familieleden en vrienden. Meestal zijn deze cadeaus materiële dingen, we dienen echter altijd het belangrijkste deel van het geschenk te krijgen en dat is de energie die we erin stoppen.

Het schenken aan elkaar heeft meer betekenis dan we ons kunnen voorstellen,  het belangrijkste ervan is immers het feit “iets” te geven dat symbolisch onze wensen vertegenwoordigt, in tijden van Liefde en Hoop.

Het is het de door ons geliefde wezens eraan herinneren hoe belangrijk ze zijn in ons leven  en hoeveel we van ze houden, allemaal middels  een materieel cadeau dat ons in materie en geest  zal vertegenwoordigen.

Het is erg belangrijk in ogenschouw te nemen dat de waarde ervan bepaald wordt door de liefde waarmee het voor deze speciale persoon was gekozen.

Een geschenk dat niet doordrenkt is met de energie dat we kunnen generen als we intens van iemand houden, is geen echt cadeau, al is het - materieel gezien - nog zo duur,  als het die energie mist die uit ieders hart komt, zal het erg moeilijk zijn om te slagen in het vervullen van zijn missie: de aandenkens van onze Liefde op anderen over te brengen om ze met iedere stap in licht te omhullen.

Een voorouderlijk ritueel

De keuze van de cadeaus is bijna een ritueel, het houdt immers in –met hart en geest-,  dat te kiezen wat  onze wensen van Liefde vertegenwoordigt.

Slechts door het enkele feit die personen aan wie we wensen te schenken in onze geesten en harten te hebben, zijn we vanaf dat moment al een sterke en machtige energie in ons aan het opwekken, die wanneer we het cadeau kiezen, deze meteen met al deze gedachten en gevoelens zal vervullen die het gekozen cadeau voor altijd zal meedragen.

Het materiële deel van het geschenk is belangrijk, maar zonder twijfel is het fraaiste deel dat van het hart, het is het gevoel dat er ingelegd wordt wat het het evenwicht zal geven zodat de persoon  als hij het ontvangt de energie van liefde kan voelen die erin zit.

Onze voorouders, die personen van grote Wijsheid en respect waren, wisten als ze een geschenk of offerande kozen voor een bepaalde persoon van het grote belang van de keuze en vooral, van de relevantie daarin het  belangrijkste deel in te leggen, dat van zijn geest.

Zij wisten dat ze een deel van Zichzelf gaven bij de keuze en door hun gedachten en energie in het cadeau te geven, dit beschouwden ze als heilig.

Het materiële deel van het geschenk vertegenwoordigde slechts de fysieke vorm waarin het echte cadeau schuilde, het door hun gedachten en gevoelens gecreëerde, want dat bevatte een deel van hun ziel had en was daarom van grote waarde.

Onze gevoelens onthullen

Ook de verpakking van geschenken is van groot belang, het maakt deel uit van het ritueel bij wat we onze vrienden of familieleden zullen geven.

Velen van ons genieten er niet van of weten niet hoe we een geschenk te verpakken of te  presenteren,  het is echter belangrijk dat de meeste van de cadeaus of ten minste de belangrijksten door onszelf verpakt zijn, op deze manier geven we alle onze wensen van Liefde als ons de vreugde voorstellen van diegene die het gaat krijgen.

Vandaar dat het belangrijk is dat we ons op het moment van inpakken sterk proberen te voelen wat we voor de persoon willen en dat we die gevoelens overbrengen op de materie,  het is immers ook energie evenals wijzelf en onze gevoelens.

Ten slotte, als we de verpakking al hebben aangebracht is het raadzaam de cadeaus onder het Kerstboompje te plaatsen, door dit te doen zullen ze immers meteen door de vibratie van onze dennenboom opgenomen worden.

Onthoudt dat onze boom de antenne is die ons met de liefde van de wereld en van het universum verbindt, waardoor hij ze met de magie, liefde en het licht van de kosmos zal doordrenken en impregneren, en ze zo in veel meer dan in materie te veranderen. Zo zullen de personen die de geschenken gaan  ontvangen  ook onze liefde en een deel van onze ziel krijgen, zoals het licht van het Geheel en de magie van God.

 Flora Rocha

Wijsheid Van Het Hart Stichting

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Delen

 

 

Share/Save/Bookmark
Up

Wij raden...

Up
Up