You are here:

Attention: open in a new window. PrintE-mail

  

 

De Meesters van Kerstmis

De aanwezigheid van het Kindje God, de Kerstman, de Drie Koningen en van alle wezens van Liefde en Wijsheid die altijd al zijn verschenen aan allen die de deuren van het hart voor hun openen, is zonder enkele twijfel zo werkelijk dat het zich in ieders hart bevindt

Door de tijden zijn er verhalen verspreidt over personen of wezens van veel wijsheid en met een grote liefde voor anderen die in dagen van groot feest –zoals het komende kerstfeest er een  is-, hun leven wijden aan het geven van “cadeaus”  aan personen en ze te bezoeken om ze veel liefde geven of  diegenen met een “goed hart”  wensen te vervullen.

Voor velen is dit slechts een fantasie voor kinderen en voor anderen is het slechts een  marketing plan. Ongeacht  wat men denkt over deze goedaardige wezens die ons rond de tijd van Kerst bezoeken,  is het belangrijk om rekening te houden met de hoeveelheid verhalen die er door de eeuwen heen zijn geweest over de verschijning van vreemde personages, uitgedost in kleren met veel kleuren en schoonheid, die de hemel doorklieven op weg naar de personen die ze met hoop  een plek in hun huizen en  harten geven.

In verschillende landen wordt er gesproken over wezens dat in de nacht van de hoogste viering “De Wijze Man” zal komen die door God is gestuurd om cadeaus en geluk te brengen voor eenieder die de deuren van zijn huis en van zijn hart opent.

Over het algemeen wachten slechts de kinderen vol vreugde op de komst en daarom alleen zij isn staat om de aanwezigheid van deze fraaie wezens te voelen. Dit is een fraaie fantasie die velen op deze Aarde kennen en die door het feit dat het een “fantasie” genoemd wordt niet ineens geen realiteit meer is.

Daarom is het, vandaag meer dan ooit, belangrijk dat niet slechts de kinderen in  afwachting zijn, wij volwassenen dienen ons te sensibilizeren, onze harten te openen zodat de schoonheid van het universum tot ons komt en we de realiteit van de aanwezigheid van de Meesters van Kerstmis kunnen voelen.

Het is een feit dat we alle fantasie  –ten onrechte- beschouwen als mitologie of een populaire legende. We geloven en voelen de subtiliteiten die nog bestaan niet meer, slechts plaats latend voor dat wat onze ogen zien en, wat onze ogen zien is geweld, vernietiging en egoïsme, want dat is wat we geleerd hebben te zien.

We staan ons niet toe om verder dan die dingen te zien, want als er zich iets fraais voor ons vertoont dat buiten onze “realiteit” staat, wordt het meteen als verbeelding beschouwd.

Het is ook een feit dat de fraaiste periode van een persoon in de kinderjaren plaatsvindt. Zelfs als er problemen zijn is een kind in staat om zijn gevoeligheid te behouden en te proberen gelukkig te zijn in  tijden van tegenslag.

Laten we onze ogen openen

Daarom is het nu tijd dat we op deze momenten dat we op het punt staan een nieuwe etappe in het leven van de planeet en van onszelf in te gaan, we onze ogen samen met het hart openen om de wonderen die bestaan en die we in de loop der tijd in de vergetelheid hebben laten raken  voelen en ontdekken.

De aanwezigheid van het Kindje God, de Kerstman, de Drie Koningen en van alle wezens van Liefde en Wijsheid die altijd al zijn verschenen aan allen die de deuren van het hart voor hun openen, is zonder enkele twijfel zo werkelijk dat het zich in ieders hart bevindt.  

Een hoge wijze zei: 

“In deze tijden van vieringen, komen veel wezens van grote Liefde en Wijsheid tot ons, beladen met de fraaiste kados, die slechts door het hart waargenomen kunnen worden, om ze aan alle personen op Aarde te geven in de hoop dat ze door hun harten ontdekt kunnen worden, en zo de wensen werkelijkheid te maken voor diegenen die in staat zijn om te ondekken dat het licht van het universum en van God altijd al aanwezig  in verschillende vormen aanwezig is geweest,  om zo proberen eenieder zijn werkelijke realiteit te laten ontdekken”.

Bedenk dat het nu meer dan ooit belangrijk is onze werkelijke essentie te ontdekken, die wezens te herkennen die door de geschiedenis of de mitologie sinds onze kindertijd in ons leven zijn geweest,  dit brengt ons naar een wereld vol  magie en liefde waar alles mogelijk is.

Laat ze niet in de vergetelheid slechts omdat we geloven dat we volwassenen geworden zijn of dat onze staat van volwassen ons niet toelaat om in “fantasiën” te geloven. De wezens tegen wie we in onze kindertijd praatten en aan wie we onze wensen toevertrouwden zijn werkelijke wezens die altijd al aanwezig zijn geweest en die ons nooit, ook al geloven we niet meer in Ze, in de steek hebben gelaten.

Laten we toestaan dat de magie tot ons leven komt, dat de werkelijke realiteit weer deel van ons uitmaakt, en vooral, dat onze Wijze en Goede Vrienden iedere Kerst doorgaan met het vervullen van onze wensen.

    Flora Rocha

Wijsheid Van Het Hart

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Delen

 

 

Share/Save/Bookmark
Up

Wij raden...

Up
Up