You are here:

Attention: open in a new window. PrintE-mail

Ontwaak je potentieel

Wij Latijns-Amerikanen zijn afstammelingen van grote beschavingen met eerbied voor het leven, deze realiteit is echter verdraaid tot een tegengestelde versie die ons geremd heeft om al onze kracht en wijsheid eruit te halen

"Waarom zeggen ze dat wij een grote energie en een grote potentieel hebben,  terwijl er slechts zeer weinigen zijn die die kracht en die vertoning van ons echte wezen eruit halen?”, vroeg ik aan mijn Meester Nintancito terwijl we het over de bewoners van Latijns-Amerika hadden.

Ik maakte me vooral zorgen het beeld dat van ons bestaat als onbeschaafde volkeren, zonder richting en gewelddadig, kenmerken waarvan men bevestigt dat die bij onze wortels hoorden.

Mijn Meester antwoordde me dat  juist die slechte informatie die ons gegeven wordt over wie onze voorouders waren ons zo erg beperkt om te beschikken over dat wat we als land en als personen zouden moeten hebben.

Nintancito, met zijn grote wijsheid en liefde,  legde me uit dat het de ontwikkeling  van de Latijns-Amerikanen,  en ons als Mexicanen in het bijzonder,  nogal heeft geraakt  door ons te vertellen dat onze volkeren wilde strijders waren, en dat er uit bijgeloof menselijke offers gedaan werden om goede oogsten te behalen.

Het is dat verkeerde en verdraaide beeld van de werkelijkheid die ons heeft beperkt om onze essentie werkelijk te ontwikkelen, die fraaie en wijze essentie die in iedere Latijns-Amerikaan schuilt.

Hoewel het lijkt dat dit ons op geen enkele manier kan schaden,  raakt het ons omdat het een realiteit is die in  heel Amerika aan het leven is, het is een energie waar we allemaal in verzinken,  zonder ons daar echter bewust van te zijn.

Het treurigste is dat velen van ons tegenwoordig  die spirituele rijkdom niet waarderen, we zijn er zelfs toe gekomen om onze eigen broeders, de inheemse afstammelingen van deze culturen, te discrimineren.

 

Laten we onze kracht herwinnen

Misschien zijn er velen die werkelijk voelen dat we niet zo waren als het  ons geleerd is. Maar ze lopen tegen de officiële weergaven van deze“geschiedenis” die op een gegeven moment vanuit politieke doeleinden gecreëerd werden.

De realiteit is dat we nooit gewelddadig zijn geweest, dat we nooit machtswellustige strijders waren zoals ze ons willen afschilderen. We waren nooit bloeddorstige personen die anderen dood maakten om ze aan de goden te offeren.

Het zijn dingen die er in al die tijd bij ons ingeprent zijn en die ons in onze daden, in onze echte kracht, beperkt hebben. Vandaar dat de Meesters van Wijsheid zich zoveel zorgen maken dat deze leringen verder verspreid worden.

Zij hebben het er niet over of ze nu  negatief of slecht zijn, want die termen gebruiken ze niet, ze vertellen alleen dat het verdraaide leringen zijn die we met de hersenen hebben opgevat en die ons zo hebben geraakt dat we de waarheid die in ons hart leeft niet kunnen zien.

Ja, die werkelijkheid verteld ons over de rituelen van de Azteken, Maya´s, Inca´s, Quechua´s, Mapuchen, enz,  echter dat deze vol  liefde en respect voor de natuur en alle levende wezens zaten.

Omdat onze voorouders in verbinding met hun hart leefden, wat de schepper van energie is, bereikten ze dat wat we nu als grote technologische vooruitgang  beschouwen.

Elke seconde was een offer, echter samengesteld uit positieve daden en vol van energie zodat  het universum zijn evenwicht kon behouden.

Helaas, blijven slechts enkelen van de directe afstammelingen van deze fraaie wezens hun tradities behouden, de meesten  immers gedwongen werden deze te los te laten en om een veranderde versie te verspreiden over wie hun ouders en grootouders waren.

In een deel van onze essentie is echter die waarheid opgeslagen gebleven waar geen boek, film of verhaal een eind aan kan maken.

Daarom verlangen de Meesters ernaar dat we weten wie we echt waren, wie we zijn en wie we zullen zijn. Dat hangt allemaal van onszelf af, het zit in ons.

Flora Rocha

Wijsheid Van Het Hart

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

Delen

 

 

Share/Save/Bookmark
Up

Wij raden...

Up
Up