You are here:

Attention: open in a new window. PrintE-mail

Zonsondergangen, een feest van kleuren

De magie die in de hemel gereflecteerd wordt op het moment dat we deze bewonderen laat  een zeer  diep energetisch spoor in ons wezen achter die onze ziel en geest zal voeden om ons te helpen meer te voelen en ons met Liefde te vervullen

Er bestaan in onze wereld veel wonderen die soms onopgemerkt voorbijgaan. Een daarvan is het fraaie cadeau dat Moeder Aarde ons in dag uit geeft, het schouwspel dat  bij  iedere avondschemering aangeboden wordt.

De magie van de natuur is te zien in elke penseelstreek van de Zon als deze zich verschuilt, een moment waarop er een magie van kleuren geschapen wordt die onmogelijk in een foto weer te geven of in woorden te beschrijven valt.

Toch, zal ik woorden gebruiken om te kunnen spreken over de voordelen die we allemaal kunnen halen uit slechts het feit 5 minuten te kunnen wijden om dit verschijnsel te bewonderen.

En het is de magie die in de hemel is gereflecteerd wordt die op het moment dat we deze bewonderen een zo diep energetisch spoor in ons wezen achterlaat, waarmee we als we erin slagen deze te voelen en te richten tot wat we het meest nodig hebben, een enorm welzijn om ons heen creëren .

De Zonsondergang is het moment waarop de energie van de dag plaats begint te maken voor de energie van de nacht, daarom begint de staat van onze lichamen automatisch te veranderen:  van meer oplettend, naar meer ontspannen.

Daarom, is het op dat moment nodig om ons lichaam een beetje tijd te geven om deze  overgang op de mooiste manier te ontvangen, door het bewonderen van de avondschemering brengen onze ogen de boodschap naar elke uithoek van ons lichaam, een boodschap van Liefde en Schoonheid.

  

Een poort naar het universum

Voor enkele van onze voorouders waren zonsondergangen een heilig moment van de dag waarbij afscheid genomen werd van de energie Licht en  de sterren en het Universum verwelkwomt werden.

Een heel wijs en Liefdevol wezen, vertelde me eens dat de zonsondergang het moment was waarop Vader Zon de deuren van de hemel voor ons opende zodat we ernaar konden kijken, en zo, de schoonheid van de Maan, de sterren, te bewonderen, wat ons zou laten onthouden hoe inmens God is en wij zelf omdat we door Hem geschapen zijn.

Deze woorden lieten zonder twijfel diepe sporen in me achter en het liet me ontdekken dat er werkelijk bij elke zonsondergang de kans is om precies dat moment mee te maken dat de Zon, als hij zich verschuilt, de poorten van de hemel voor ons opent en de schitteringen en de kleuren van God laat ontsnappen om de weg vrij te maken voor  de nacht.

Op dat moment wordt ons de kans gegeven om ons te vergapen aan het universum,  bovendien laat de Zon op dat moment een dusdanig speciale en unieke energie achter die we slechts middels het bewonderen van de avondschemering kunnen waarderen en begrijpen.

Elk verschijnsel dat onze wereld en haar natuur ons schenkt is in staat om ons zo in ons hart en in onze energie te raken, dat we die kansen  onze omgeving en onze eigen natuur als mensen meer te leren waarderen niet voorbij zouden moeten laten gaan.

Laten we onthouden dat wij afkomstig zijn,  en een schepping zijn,  van datgene dat zulke schouwspellen gecrëeerd heeft, we zijn dus even fraai en we moeten proberen  die schoonheid van ons wezen zo mooi mogelijk te voorschijn te laten komen, dat doen we door  alles en iedereen Liefde te schenken.

 

Minuten van immense connectie

Het voor 5 minuten bewonderen van onze avondschemeringen geeft ons de kans  een moment te hebben met wat ons omringt, met onszelf. Op die manier, zullen we ons lichaam helpen, dat via onze ogen het mooiste bericht zal opvangen dat slechts met gevoelens en emoties, en niet met woorden,  overgebracht worden.

In die minuten zal deze immense fraaie, in ons wezen opgewekte energie, langzaam onze ziel en geest voeden om ons te helpen om meer te voelen en om  die leegtes van duisternis, verdriet of boosheid die ons fysiek, mentaal en geestelijk zo aantasten, met Liefde te vervullen.

Hoe utopisch dit ook mag klinken, het is een werkelijkheid, en om dit vast te stellen is het enige wat we hoeven te doen in elke avondschemering van onze stad 5 minuten te gaan zitten en er maximaal van te genieten. We hebben er niks mee te verliezen, en heel  veel mee te  winnen…

Flora Rocha

Wijsheid Van Het Hart

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

Delen

 

 

Share/Save/Bookmark
Up

Wij raden...

Up
Up