You are here:

Attention: open in a new window. PrintE-mail

 

Wij zijn energie

Ertoe geraken onze energie te voelen is een van de manieren om onszelf beter te leren kennen, om onze macht te reactiveren en om onze zintuigen te ontwaken en verscherpen

Misschien klinkt het niet nieuw als we bekrachtigen dat “Wij energie zijn”, als we echter de meer universele betekenis van deze definitie zoeken, zullen we zien dat energie voor de Meesters liefde is, en dat is wat we zijn. Het is dus tijd om te erkennen dat als we zeggen dat we energie zijn dat zo is omdat we liefde zijn.

We gaan bovendien, op het moment dat we onze eigen energie beginnen te herkennen,   onszelf herkennen. Maar niet alléén wij zijn energie, alles wat ons omringt is energie in verschillende uitingen, en wij hebben allemaal het vermogen om dat te kunnen zien.

Sommigen zullen bijvoorbeeld over het aura gehoord hebben, wat niks meer is dan de energie die alle wezens van het universum hebben en die we dienen te leren voelen en op een zekere dag te onderscheiden. 

Laten we onze energie herkennen

Het is erg belangrijk de energie die we in ons fysieke en spirituele lichaam hebben te herkennen, al zien we deze niet,  op het moment dat we het immers proberen waar te nemen beginnen we het te activeren in ons wezen.

Op dat moment beginnen al onze zintuigen, het verstand, het hart zich in te schakelen. Het is een ontwaking, en we beginnen zelfs meer macht te krijgen, ons in alle aspecten beter voelen, beter te horen, beter te zien. Het is een zeer grote verandering.

Een zeer eenvoudige dagelijkse oefening die ons helpt om het te beginnen waarnemen is:

- Onze handen tegen elkaar wrijven om de energiekanalen te openen.

- De cosmos om energie vragen, deze met de handen opvangen en met de onze samenvoegen.

- Om dat te doen dienen we onze handen over ons hele lichaam te laten passeren. Dat is als het oprapen van onze energie om deze met die van het universum te verenigen.

- Als we eenmaal voelen dat het er één is, kunnen we het zelfs programmeren en doorsturen naar het universum, naar waar het op dat moment het meest nodig is.

In deze oefening kunnen we de energie van de solar plexus nemen, wat een centrum vol energie is van waaruit we de energie kunnen tevoorschijn kunnen halen en bedienen.

Door dit te doen versturen we het,  we dienen echter voorzichtig zijn met het tevoorschijn halen, omdat het heilig is dient het met een doel vrij gelaten te worden, bijvoorbeeld voor hulp aan  mensen die dat nodig hebben.

Het is ook essentieel dat we als we het doen de begeleiding van ons hart en van onze engel  vragen, beiden zullen ons immers de richting op sturen die we moeten gaan.

 

Onze centra van macht

Het is ook belangrijk dat we weten dat we allemaal een centrum van macht hebben waar we over het algemeen energie, sensaties en gevoelens ontvangen,  dit is de solar plexus.

Op fysiek niveau kunnen we hem in het diafragma plaatsen, maar in ons astrale lichaam hebben we in werkelijkheid een grote bol die energie ontvangt.

We hebben allemaal verschillende energetische centra, dit zijn de genoemde chakras, magische zones van onze essentie.

Hiermee nemen we energie op, hoewel over het algemeen wordt aangenomen dat de meeste energie via de kruin ontvangen wordt, is dat niet altijd zo. Dit hangt van de staat van ons lichaam af, want dit wisselt.

Als we gisteren daarmee energie ontvingen, zullen we dat misschien vandaag met het hart doen of via de genoemde wortel chakra, het zijn verschillende centra en is afhankelijk van de toestand van ons lichaam, van ons hart en van onze emoties waar we het zullen ontvangen.

Maar waar we het ook mee ontvangen het reist onmiddellijk naar onze bol van macht, concentreert zich in dat deel  en begint te werken om het naar het hele lichaam te verdelen.

 

Kracht en bescherming

Dat centrum dat zich in de solar plexus bevindt is zeer belangrijk, het zorgt immers ook voor bescherming. Als we bijvoorbeeld ergens van schrikken of slechts nieuws krijgen, voelen we het onmiddellijk in de zone van de maag.

We ontvangen de klap in dit energetische centrum. Daarna, als de solar plexus die botsing van energieën heeft gevoeld, begint deze energie te sturen naar ons gehele wezen.

Bovendien, als we energie opnemen wordt dit in de plexus opgeslagen, waardoor het een zeer sterke plek is. Vandaar dat er speciale posities zijn om energie uit dit centrum  te halen en te versturen.

Het is belangrijk te benadrukken dit soort energie zeer heilig is, omdat  het bewegen van magische krachten is wat machten zijn om aan anderen te geven en viceversa.

Dus als we de energie willen gebruiken en activeren, dienen we het hele lichaam en dit centrum te bedanken.

Flora Rocha

Wijsheid Van Het Hart Stichting

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Delen

 

 

 

Share/Save/Bookmark
Up

Wij raden...

Up
Up