You are here:

Attention: open in a new window. PrintE-mail

 

Bevrijd je woede zonder te bezeren

Schreeuwen, slaan of slechte gedachten sturen kunnen  een goede uitlaatklep voor  woede zijn, maar er bestaat een  positievere manier om dit  te doen zonder onszelf of iemand anders te kwetsen

Bijna iedereen heeft op een gegeven moment in ons zijn leven ongenoegen gevoeld vanwege een of ander voorval, tegelijkertijd echter willen we geen negatieve emoties uiten. Wat is dan de beste manier om ons af te reageren zonder te bezeren?

Eerst moeten we een erg belangrijk basisbeginsel onthouden;  alles is energie en de energie heeft een vorm, dus elk woord, elke gedachte of elk feit zal  tegelijkertijd zijn vorm aannemen.

Als we bijvoorbeeld tegen iemand zeggen: “Ik hou heel veel van jou”, laten we onmiddellijk een positieve energie van liefde vrij,  deze reikt tot waar de overige dingen van liefde bewaard worden en neemt een fraaie vorm die deze planeet helpt.

Hetzelfde zal echter gebeuren als we een energie sturen dat niet zo goed of positief is.

Dit is zo omdat al onze daden en gedachten energetische definities hebben die op de een of andere manier in zullen helpen danwel benadelen in het leven.

Als er een negatieve emotie tot ons komt en ons wil beheersen komt dat omdat we vergeten zijn naar ons hart te luisteren, want geen enkel gevoel is negatief en we zullen nooit vanuit het hart voelen om iemand te slaan.

Als we woedend op een bepaald persoon zijn is dit niet iets dat vanuit ons innerlijk wezen komt, maar uit onze bewuste persoonlijkheid.

In onze slaap, in onze astrale essentie hebben we geen haatdragendheid tegen niemand omdat we zuivere wezens afkomstig van God zijn, en God voelt tegen niemand woede. Onze fysieke vorm, het verstand, is wat het allemaal opslaat.

De opluchting door het los te laten

We kunnen hierdoor denken dat we dan heel erg voorzichtig moeten om zijn geen  negatieve dingen te zeggen, maar ook  om ze niet te voelen.

Hoewel het eigenlijk nog erger is als we het proberen achter te houden, omdat het een lage energie is die zich als een larve in onze energie zal spiegelen.

Het is beter wat we voelen op een rustige manier los te laten en op ieder moment proberen te beheersen wat we zeggen of wat we doen, maar hierbij steeds de hulp vragend aan de vier elementen.

We dienen ze te zeggen dat we met iemand willen praten en dan gaan ze ons begeleiden om ons te uiten zonder uit te halen tegen diegenen waarvan we voelen dat ze schuldig zijn aan onze boosheid.

Maar het beste is proberen te zorgen dat onze negatieve gedachten elke dag af gaan nemen, dat er meer uitingen van onze liefde zijn, van genegenheid en van respect naar de anderen.

Negativiteit de kop in drukken

Als we een grote woede voelen en denken dat we dit niet kunnen voorkomen, moeten we ten minste proberen niet te uiten hoe boos we zijn.

Maar als we ons niet genoeg in kunnen houden en we al iets gezegd of gedaan hebben, dan is het het beste om met onze engel praten, met onze Meester en met God en hem vergiffenis vragen voor wat we voelen door die zo zware energie die we loslaten.

Bovendien, moeten we die negatieve energie de kop in drukken met iets dat wat we gedaan hebben nivelleert.

Bijvoorbeeld, door excuses te vragen aan degene die we bezeerd hebben. Als dat niet met dezelfde persoon kan dan kunnen we iets goeds uit ons binnenste halen en het aanbieden door iets te zeggen als:

“Dit wat ik aan het doen ben doe ik met het hart en met al mijn liefde om dar wat ik slecht gedaan heb de kop in te drukken”.

Onmiddellijk programmeer je hiermee deze woorden zodat ze achter die slechte energie aangaan en deze wissen of in iets positief omzetten.

Nog iets wat we kunnen doen als we voelen dat de woede ons gaat overwinnen  is stilstaan bij al het slechte dat er in deze wereld aan het gebeuren en ons bewust zijn dat we hier met onze boosheid nog iets  toevoegen.

Klap voor klap?

Er zijn enkele personen die voelen dat ze hun boosheid los kunnen laten door met iets te slaan, zoals een kussen, en dat ze zich zo ontlasten zonder iemand te kwetsen, dit is echter niet zo.

Ieder geval van onze woede of boosheid die we uiten heeft zijn invloed omdat we die energie niet kunnen beheersen zodat deze ontsnapt.

Dan gebeurt er wat we in het begin zeiden, dan verandert die boosheid die we loslaten in vorm van  slaan in een schepping van ons die zich samen met alle negatieve energieën die  anderen gegenereerd hebben zal verzamelen.

De grote methode

De beste manier om rustig te worden als boosheid of frustratie in ons dragen is het middels de vier elementen los te laten:

Ten eerste, neem je één van de vier elementen, degene die jij voelt of bij de hand hebt,   water bijvoorbeeld.

Je doet de kraan open en doet je handen eronder,  Je begint de energie ervan te voelen en tegen die wezens te praten en verteld ze wat je voelt, bijvoorbeeld: “Ik voel deze emotie, ik wil dat jullie mij helpen om al die energie los te krijgen om zo niemand te kwetsen…”

Op dat moment doen de elementalen van het water in heel ons lichaam hun werk, ze komen binnen en ze beginnen dat negatieve in iets positiefs te veranderen. Hetzelfde zal gebeuren als we de andere elementen, vuur, aarde of lucht gebruiken.

Door de energie van de vier elementen een tijdje te hebben en te gebruiken, is het eerste wat gebeurt dat onze energie in rust komt, want als we boos zijn is deze aan het sidderen en dat kunnen we zelfs tot in ons hele fysieke lichaam voelen.

Zodra ze onze energie in balans krijgen, gaan ze ons fysieke lichaam en ons verstand kalmeren. 

Dit proces duurt een tijdje, het is echter erg mooi omdat het een manier is om elke negatieve emotie die  we hebben los te krijgen zonder de omgeving te vervuilen.

 In het hart gegraveerd

Vanaf onze geboorte, dragen we allemaal deze waardevolle informatie al in ons wezen, als we ons  bijvoorbeeld om een of andere reden slecht  voelen gaan we ons gezicht wassen of een bad nemen omdat we de behoefte ervaren om de vier elementen te benaderen zodat ze ons kunnen helpen te assimileren aan wat er met ons aan de hand is en om dat waaronder we lijden te reinigen.

Ons hart is degene die ons verteld dat te doen.

Zelfs als we deze techniek bij een kind dat een huilbui heeft willen toepassen is het erg van waarde. We kunnen hem in bad doen, maar daarvoor dienen we tegen hem te zeggen dat we hem in bad doen zodat hij zich beter gaat te voelen, op deze manier zal hij zich vanuit zijn innerlijk wezen voorbereiden.

We doen het ook met de lucht zonder er bij stil te staan, we kunnen er echter ons voordeel mee doen. Bijvoorbeeld, als we ademen dienen we onmiddellijk God te vragen dat hij ons op deze manier de energie geeft die onze woede bevrijdt op het moment dat we uitademen.

Flora Rocha

Wijsheid Van Het Hart Stichting

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

Delen

 

 

Share/Save/Bookmark
Up

Wij raden...

Up
Up