You are here:

Attention: open in a new window. PrintE-mail

¡Feliz Navidad a todos!

De betekenis van de Geboorte

De kerststal die we in ons huis zetten herinnert ons eraan dat we opnieuw de kans zullen hebben om onze ware essentie aan anderen en aan onszelf te laten zien

Een van de fundamentele elementen in deze periode is zonder enkele twijfel  “De kerststal”, hoewel het gebonden is aan een religieuze festiviteit, is het ook belangrijk voor allen die de komst van Jezus naar de Aarde vieren.

De beschrijving van zijn geboorte zit ingesloten in een van onze voorouders geërfde tradities die nu deel is van de vieringen van deze tijd.

De aanwezigheid van de kerststal in ons huis is erg belangrijk, want behalve  het  afbeelden van de geboorte van het kind God, symboliseert het een nieuw leven dat op ons af zal komen, een verandering die  ons de kans geeft om “opnieuw  geboren te worden”in liefde en wijsheid.

Het is niet nodig de duurste of de mooiste kerststal te kiezen, want we hoeven slechts zijn betekenis te onthouden om te weten dat de waarde eraan door ons gegeven zal worden, hoe het er ook uit ziet en van wat voor materiaal het ook is. Hiervoor is het nodig zijn belang in al zijn grootheid  te voelen.

Het gaat erom ons in ons hart bewust te maken dat God opnieuw in ons geboren zal worden en wij met Hem, om ons nogmaals de kans te geven om onze liefde en wijsheid laten zien en om de haatdragendheid en verbittering , die ons van de liefde verwijderen,  te vergeten.

Met het hele gezin

De beste plek om onze kerststal te plaatsen is onder of naast het boompje, het het een en het ander vullen elkaar immers aan in energie, want de dennenboom is op een of andere manier de ontvanger die in verbinding staat met het unviversum en de kerststal vertegenwoordigt de wedergeboorte van de Schepper en van ons, zijn schepping.

Op het moment dat we alle delen van de kerststal plaatsen moeten we dat, net zoals met de boom, doen in  aanwezigheid van het hele gezin.

We moeten proberen dat eenieder mee doet aan het grote wonder,  het herkennen dat we opnieuw de kans zullen hebben om onze echte essentie aan anderen en aan onszelf te laten zien.

Dit helpt ons om de grote betekenis van de Kerstmis te beleven, wat ons op zijn beurt herinnert dat ook wij opnieuw geboren worden door de komst van Jezus.

Wanneer we alle delen op zijn plek hebben gezet is het belangrijk begrepen te hebben wat we van onszelf verwachten bij het opnieuw geboren worden, want de kans hebben om onze gebreken elk jaar te verbeteren is een van de grootste cadeau´s die we met dit feest krijgen.

 

Flora Rocha

Wijsheid Van Het Hart Stichting

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

Delen

 

 

Share/Save/Bookmark
Up

Wij raden...

Up
Up