You are here:

Attention: open in a new window. PrintE-mail

 

De Geschiedenis van de Kerstbloem

In het begin werd deze bloem, ondanks alle liefde die ze gaf,  niet zo gewaardeerd totdat God haar hielp om in een symbool van wedergeboorte, liefde en hoop te veranderen

Een tijdje geleden vertelde een erg bijzonder wezen van veel wijsheid en liefde  me dit mooie verhaal toen ik hem vroeg naar de betekenis van de Kerstbloem:

"Toen God de natuur op Moeder Aarde schiep, vroeg hij de planten hun mooiste bloemen te scheppen om ze aan de wereld te schenken, verder vroeg hij elk van hun het seizoen van het jaar uit te kiezen voor hun geboorte . Ook vroeg hij hen eenieder die ze in zijn handen en in zijn leven zou nemen, het beste van hun te geven: schoonheid, liefde, harmonie en wijsheid”.

"Op een dag zag God dat één plant vanaf het moment van zijn geboorte al het heiligste van zijn essentie gaf met als doel om door de mensen gekozen te worden om hun leven de schoonheid, liefde, harmonie en wijsheid te brengen die haar schepper haar als missie had meegegeven”.

"Echter hoe ze ook probeerde gekozen te worden, niemand stopte voor haar om haar te bewonderen. Niemand apprecieerde haar, want haar bloem was erg klein en haar bladeren erg groot”.

"Dit maakte haar verdrietig, niettemin gaf ze altijd haar zuiverste energie en vocht ze om gelukkig te zijn, ondanks dat geen enkele broeder van haar hield...”

 "Toen God dit zag ging hij naar de plant en zij hij tegen haar:

Ik zie dat je een erg mooie plant bent en dat je je missie met veel liefde uitvoert, ondanks dat jouw schoonheid niet gewaardeerd wordt en dat maakt je verdrietig; toch vecht je net zolang om gelukkig te zijn tot je het bereikt door je absolute liefde aan je broeders te geven want je weet dat ze het nodig hebben'.

'Daarom geef ik je mijn bloed, pure essentie, en sla het op in jouw bladeren zodat ze in het prachtigste rood veranderen, en door jouw liefde en wijsheid, verander je in de mooiste plant van de belangrijkste periode op deze Aarde'.

'Jij zal de vertegenwoordiger van de liefde en de goddelijke essentie van het universum zijn".

Vanaf dat moment veranderde de plant met kleine bloem en grote bladeren in de fraaie Kerstbloem, waarmee ze ook de vertegenwoordigster werd van de wedergeboorte van  liefde en  hoop op deze planeet en het hele  universum.

Nu wordt ze door de mensen  elk jaar in huis onthaald, weermee  bereikt wordt dat deze prachtige  bloem haar taak volbrengt om schoonheid, liefde, wijsheid en harmonie aan het leven van alle personen op de Aarde te geven.

Op deze manier,  volbrengt de Kerstbloem  de missie die God met zijn bloed in haar bladeren achterliet: liefde en hoop geven aan alle wezens.

Flora Rocha

Wijsheid Van Het Hart Stichting

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Delen

 

 

 

Share/Save/Bookmark
Up

Wij raden...

Up
Up