You are here:

Attention: open in a new window. PrintE-mail

De afkomst van het Kerstboompje

De dennenboom, zijn kerstballen en gekleurerde lichtjes zijn meer dan simpele kerstversieringen, want ze kanaliseren de energie van het universum, bovendien helpen ze om onze wensen te vervullen.

Het Kerstboompje heeft als hoofdfunctie het functioneren als ontvangst antenne voor al die energieën en positieve emoties die in de wereld gegenereerd worden.

Omdat het een direct onderdeel van de Moeder Aarde is heeft het een grote capaciteit om alles wat hem vanwege zijn natuur toebehoort aan te trekken en tegelijkertijd  over ons te verdelen.

Maar om ons boompje in staat te stellen om die energieën te generen en aan te trekken zullen we hem aan moeten spreken en hem een welkom moeten heten aan de zijde van ons en ons gezin, want voor een tijdje zal hij daar onderdeel van zijn.

Door dit te doen brengen we een bepaalde communicatie tot stand waarin we hem zullen vragen een brug te zijn voor alles wat ons leven nodig heeft.

Dit betekent niet dat hij een amulet zal zijn die onze wensen zal vervullen, maar dat hij de verbinding van ons huis –en dus van diegenen die het bewonen-, met het universum en de liefde die in de hele wereld gegenereerd wordt zal zijn, wat ons van een grote positieve energie zal moeten overvloeien die ons zal helpen de kracht te hebben om onze wensen te vervullen.

De magische keuze ervan

Als we besluiten een boompje te kopen is het erg aan te bevelen dat het een echte is en dat hij met grote zorgvuldigheid gekozen wordt, want we moeten die ene vinden die  ons toebehoort,   het is echter heel zeker is dat hij ons uitgekozen heeft.

Vanaf het eerste moment moeten we ons ermee vereenzelvigen, want we hebben het over een wezen van de Natuur dat, net als wij, leeft  en een missie te volbrengen heeft,  wij zullen hem op deze manier helpen deze te vervullen.

Als we hem eenmaal mee naar huis nemen, dienen wij ook voorzichtig zijn met de gekozen versieringen, want ze symboliseren al die dingen die het volgende jaar in ons leven zullen komen.

Vandaar dat het belangrijk is dat we op het moment dat we ze op gaan hangen dat met de hele gezin proberen te doen, want ze symboliseren het welzijn en geluk voor eenieder, wat er voor zorgt dat onze verzoeken in de boom achterblijven en zich via hem in het Universum begeven.

Een ander aspect waar we rekening mee moeten houden is de ster die we op het het dennenboompje plaatsen, want we moeten ervoor zorgen dat de natuurlijke top vrij blijft, dat deze niet helemaal bedekt is, want dit zou kunnen verhinderen om de energie te ontvangen, en daarom zou de boom voortijdig kunnen beginnen uit  te drogen.

 

Fruit als versiering

Een van de tradities die een beetje verloren is geweest is fruit  in de boom te plaatsen, zoals appels, sinaasappelen, peren, enzovoort, alsof ze versieringen waren, want zo zijn ze werkelijk ontstaan.

Als we ze ophangen is het belangrijk dat we ze met al onze liefdeswensen programmeren, want het boompje zal onmiddellijk beginnen al die zuivere energie die hij via het universum ontvangt naar het fruit te kanaliseren.

De ritueel eindigt in de nacht van de 24e of in de ochtend van de 25e , dan moeten we ze opeten om ons te voeden met die fraaie liefdesenergie die in een kracht zal veranderen om onze wensen te vervullen en het volgende jaar met een speciale energie te begroeten.

Het is of als God en alle wezens die zich om ons heen bevinden  ons hiermee  hun liefde en kracht zouden  schenken.

Ook de kerstlichtjes zijn ook een heel belangrijk onderdeel, ze vertegenwoordigen immers het licht en de aanwezigheid van de elementalen van de Natuur: de variatie van kleuren symboliseert ieder van de 4 elementen (water, aarde, lucht en vuur).

De 4 elementen zijn onderdeel van alles wat ons omringt, zelfs van onszelf, daarom is het nodig dat we altijd in volledig bewust contact met hun staan bij iedere taak die we uitvoeren. Door in onze boom aanwezig te zijn, zullen ze in ons huis en in ons leven aanwezig zijn.

Een bad van energie

De meeste mensen zijn gewend om de cadeau´s onder de boom te leggen en we doen dit misschien  wel onbewust, maar eigenlijk heeft dit feit meer achtergrond dan we denken.

Wanneer we dit doen, worden de cadeau´s omspoeld met de energie die het boompje constant genereert, het doordrenkt ze met liefde en geeft ze een speciaal licht dat voor altijd de persoon die het cadeau ontvangt zal vergezellen.

Een ander voordeel om een Kerstboom in huis te hebben is dat hij als reiniger van ons huis en van onszelf dient, want afhankelijk van wat ons huis nodig heeft, zal het boompje steeds een bepaalde tijd energie uit zijn eigen wezen uitstralen in de vorm van een geur die als evenwichtsbrenger zal werken.

Bijvoorbeeld, als er een gespannen  situatie ontstaat die de harmonie in huis kan verstoren, is het hoogst zeker dat de boom onmiddellijk zijn heerlijke geur zal afscheiden, dit kan men makkelijk vaststellen.

In werkelijkheid zijn deze fraaie broeders wezens die een leven hebben, en net als wij geschapen zijn om een missie te vervullen.

Daarom wachten de boompjes die voor Kerst gezaaid werden met grote blijdschap om de missie ons meer liefde, harmonie en geluk te geven uit te voeren.

Het is belangrijk dat we niet vergeten dat ze veel meer betekenen dan een simpele Kerstversiering...

Prettige feestdagen!!!

 

Flora Rocha

Wijsheid Van Het Hart Stichting

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

Delen

 

 

Share/Save/Bookmark
Up

Wij raden...

Up
Up