You are here:

Attention: open in a new window. PrintE-mail

De energie van huizen

Veel mensen krijgen het gevoel ze hun hele  leven pech hebben, dat niks goed verloopt en daarvan geven ze  alles de schuld behalve hun huis, terwijl dat de werkelijke reden kan zijn waardoor ze niet krijgen wat ze willen

Als we een goede spirituele groei willen doormaken, capaciteiten wakker willen maken om verder te kunnen kijken dan het alledaagse of om dat wat we in dit leven zoeken te vinden, is het fundamenteel ervoor te zorgen dat ons huis in een goede gezondheid verkeert.

Velen van ons hebben situaties ervaren die op het eerste gezicht geen aanleiding hebben, bijvoorbeeld, wanneer we alle reden hebben om gelukkig te zijn en toch wakker worden met een onverklaarbare chagrijn.

Dat we ons zo voelen wordt voor het grootste deel door ons huis bepaald, de toestand ervan zal ons helpen ons beter te voelen en om ons  zowel materieel als spiritueel te ontwikkelen.

De verklaring is dat we ons gedurende de slaap vrijmaken van de spanningen van de dag, zoals  van emoties en  botsingen die we met andere mensen hebben.

Als we slapen laten we alles los, omdat ons fysieke lichaam net een motor is die kan ploffen als hij de spanning niet kan ontladen.

Het is de bedoeling dat we de volgende dag in perfecte toestand wakker worden, dat we goed opstaan en dat we al het negatieve van de vorige dag uit het hoofd kunnen zetten.

Maar als ons huis niet aangenaam is of geblokkeerd is zodat het die energie van de kosmos niet kan ontvangen, dan staan we moe op, met pijn in het lichaam of hoofdpijn, zonder zin om wakker te worden vanwege die energetische tekortkoming waar gedurende de nacht aan geleden hebben.

Een van de andere redenen is dat huizen die  voorafgaand werden bewoont een hoop vreugden, problemen, boosheden als in een brandkast bewaren en die ons op een of andere manier  schaden.

Als, bijvoorbeeld, een pas getrouwd stel verhuist naar een plek waar daarvoor een  ander  echtpaar heeft gewoond dat flinke problemen heeft gehad, dan kan het nieuwe stel gescheiden worden door het wonen in  die erfenis van gevechten, die energie die hen zal doordrenken. Hetzelfde gebeurt als we verhuizen naar een plek waar een ziek of conflictueus persoon heeft gewoond.

Als we in zo’n  huis wonen, dienen we het van al die emoties te reinigen zodat het ons niet beïnvloedt en om dit te doen kunnen de vier elementen gebruiken: water, aarde, vuur en lucht, en ze met veel geloof vragen om ons te helpen om alle voorgaande energieën op te ruimen.

Hoe ons huis te genezen?

Het terrein

Het eerste punt dat we in ogenschouw dienen te nemen is dat de plaats waar we wonen samengesteld wordt door verschillende energieën; een van deze beheerst het terrein waar het gelegen is, deze energie bestond al voordat ons huis gebouwd is.

Daarom zal wat gebouwd wordt doordrenkt zijn met deze energie die doorlopend vloeit en, hoewel we het niet kunnen zien,  zullen onze zintuigen het opvangen en  erdoor benadeeld danwel bevoordeeld worden.

Die energie zal een enorme invloed hebben op het gebouw dat daar geplaatst gaat worden, daarom is het ideaal om de locatie waar we ons huis gaan bouwen goed te leren kennen om zo de beste plek te kunnen kiezen.

 

Van de straat naar de deur

Het deel vanaf de ingang naar ons vertrek is waar de energie ervan begint, deze zal gedeeld  worden door allen die er wonen. Het huis en jij zijn eenzelfde ding. Als jij in goede toestand bent is je huis dat ook  en vice versa.

In die zin, is het belangrijk te weten dat de straten een erg zware energie hebben, evenals de auto’s die erge dichte niveaus verzenden, vandaar dat er gezegd wordt dat het niet aan te raden is dingen die  op straat gevallen zijn te verzamelen.

Als we het verzamelen is het net alsof we iets verontreinigds opwerpen en ons astrale lichaam zal daar het meest door aangetast worden, deze zal al dat negatieve te slikken krijgen.

Om te voorkomen dat dit alles ons huis binnen komt is het aan te bevelen, ten minste drie keer per week, water over de straat en stoep te spoelen.

Vóór we het echter weggooien dienen we het water, dat een wezen is, te vragen om alle energieën van de plaats die we  schoonmaken te verwijderen.

Als je niet te veel water gebruiken wilt, is het genoeg om de vloer een beetje nat te maken waarmee al een groot aantal energieën verwijdert wordt die altijd proberen binnen te dringen.

 

De entree

Het is belangrijk daar rotsen uit zee neer te zetten, die we in het zand kunnen vinden. Deze werken als isolatiemateriaal voor de energieën van de aarde.

Er kunnen ook schelpen neergelegd worden, wat energie betreft echter  zijn  stenen het sterkst.

De ideale manier om ze neer te zetten is drie aan de linker kant van de omheining of het hek, drie aan de rechterkant en één in het midden,  als deze laatste echter niet neergelegd kunnen worden omdat er mensen langs lopen, dan halverwege het pad.

Aan deze rotsen kunnen we vragen om een beschermingsmuur te vormen zodat er niks negatiefs van de straat binnen komt.

Wat de tuin betreft, wat het meest verfijnde deel van het huis is en waardoor men ook gevoed wordt, is het goed om een figuur van massief materiaal en in zachte vormen, zoals een vogeltje neer te zetten. (te vermijden dienen we  agressieve figuren zoals leeuwen,  plastic materialen en kristal).

Dit zal als een antenne van energie werken die een licht zal sturen dat je huis zal omringen.

De figuur dienen we met tederheid te programmeren zodat deze de functie die we het geven  vervult. Daarna, is het goed dat we  deze ook afspoelen als we de tuin water geven.

De deur van het huis

Het is erg belangrijk een klein zilver voorwerp, buiten het bereik van de mensen, in  het venster te zetten,  dit metaal trekt immers de positieve en negatieve energie aan en neutraliseert ze, dit zorgt ervoor dat geen enkel persoon met slechte intenties  binnen kan komen.

Het helpt ons vooral mensen te blokkeren die  aan de deur komen vragen of verkopen,  omdat het personen met veel behoefte zijn hebben ze een soort stofzuiger in zich die energie aantrekt en tegelijkertijd alles achterlaat wat ze meebrachten.

We kunnen ze geld geven, maar door het zilver zorgen we ervoor dat ze niet aankloppen maar daar om een of andere reden van afzien, tegelijkerttijd stuurt het metale voorwerp  hun een goede energie die hun meer zal helpen dan dat wat wij hun  kunnen geven.

 

De woonkamer

Dit is een plek waar we onze herinneringen of afbeeldingen van de mooiste momenten neerzetten, maar het is niet positief dat te  doen omdat alle personen, op een onbewuste manier, gedachten sturen die de foto´s binnendringen.

Deze beeltenissen zijn kleine delen van onze energie, van onze ziel, en omdat gedachten energieën zijn zal het ons direct schaden als mensen die ze zien iets denken dat niet goed is.

Hetzelfde gebeurt met de herinneringen aan bruiloften, doopsels of aan onze kinderen, deze zullen ook de energieën ontvangen afkomstig van de mensen die deze bekijken. Daarom is het beter niets in de woonkamer te hebben dat erg  verbonden is met onze ziel.

Wat elektrische apparaten betreft, is het niet aan te bevelen er twee van groot formaat, zoals een televisie en een stereo, bij elkaar te zetten.

Allebei trekken een erg sterke energie aan, en ondanks dat je alleen de televisie aan hebt ontvang je de overlading van twee toestellen,  de twee velden mengen zich immers.

Metalen dingen dienen ook ver van elektrische toestellen geplaatst te worden, want het zijn net pijlen van energie die  naar je lichaam geworpen worden.

Een ander aspect van de woonkamer is dat het de plek is waar de meest speelse energieën van het huis zich stationeren.

In onze huizen bevinden zich bepaalde wezens te vergelijken met kabouters die erg aangenaam kunnen zijn, maar ook erg negatief als je huis niet in harmonie is, en dat is wat er aan de hand is als er zonder verklaring dingen kapot gaan, er een slechte lucht hangt of als we omgevallen voorwerpen vinden.

Op het niveau waar deze wezens zich bevinden werken ze in op de emoties van de bewoners van die plaats, ze kunnen er voor zorgen dat er depressies ontstaan, dat men zich niet kan concentreren met studeren of dat men geen rust kan voelen.

Op het moment van we ons huis opknappen vertrekken ze om de weg vrij te maken voor andere bewoners die, juist omgekeerd, je gaan helpen in je leven en zelfs kleine cadeau´s gaan achterlaten.

Bijvoorbeeld, als we deze positieve gasten hebben is het normaal om in ons huis snoepgoed te vinden of een raar speelgoed dat we niet kennen.

Wat de sofa´s betreft, deze zouden we iedere drie maanden schoon dienen te maken omdat het net sponsen zijn die alle energie die we meebrengen absorberen.

Als we blij van straat terug komen, laten we deze lading erin achter,  hetzelfde gebeurt echter als we moe of boos thuiskomen. Dan blijft die energie daar vast zitten en iedere keer dat we daar zitten gaan zullen we het opnemen.

 

De eetkamer

We dienen te vermijden om een metale eethoek te kopen omdat het een energie van de vloer aantrekt die geen juiste lading voor ons lichaam heeft.

De reden is dat we op het moment dat we eten erg ontspannen zijn, we nemen dan via de stoel alles op waardoor alles dat de voeding ons geeft afgebroken wordt.

We kunnen het beste een bos echte bloemen in een vaas van glas of aardwerk doen en deze vragen  de energie naar de stoelen te verdelen en het effect van metaal op ons te blokkeren.

De barren van mozaïek die als eethoek gebruikt worden werken ook als isolatiemateriaal omdat ze een erg lage energie hebben en hoewel het niet schaadt helpt het ook niet om een goede opname van  voedingsmiddelen te hebben.

De ideale eethoek is van hout, omdat het van de boom afkomstig is wat een levend wezen is en hoewel er een meubel van gemaakt is blijft het iets speciaal dat jouw energie terugkoppelt, het helpt je bovendien spanningen te verwijderen en te ontspannen.

Het is ook raadzaam een object van zilver te hebben of met bestek van dit materiaal te eten. De verklaring is dat ze beter geschikt zijn vanwege de positieve energie die ze verspreiden.

Nog een belangrijke punt is een schilderij te hebben dat we leuk vinden, dat we hem op zijn minst onbewust kunnen bekijken, want de harmonieuze aanblik helpt ons lichaam te ontspannen.

De keuken

Het is een van de plaatsen die de meeste invloed heeft op de energie van het huis, vanwege alle voedingsmiddelen die daar bereid worden, als er vlees klaargemaakt wordt, bijvoorbeeld,  genereert dat een zware energie die alles in de omgeving doordrenkt.

Dit gebeurt omdat de dieren drie keer overlijden: de eerste keer als ze geslacht worden, vervolgens als ze gekookt worden, en tenslotte als ze gegeten worden. Dat is dan de energie die in onze keuken blijft hangen.

Om dit schoon te maken dienen we het sap van drie niet gekoelde citroenen te gebruiken en ze met water te mengen om later je keuken te besproeien, vooral op de plekken waar je voelt dat die energie opgeslagen is.

Het heeft daarom de voorkeur een deur in de keuken te hebben, omdat die energie zo niet  door het hele huis gaat.

Ook met wierook kan er gereinigd worden. We dienen slechts te vragen dat het de energieën in balans brengt en dat deze veranderd worden zodat ze niet langer schadelijke agenten zijn.

Het huisvuil dat we in de keuken hebben dienen we in een kast op te slaan omdat die energie zo opgesloten blijft. Als die mogelijkheid om de vuilnisbak ergens in te zetten niet bestaat, dan dient hij tenminste een deksel te hebben.

Het is  bovendien raadzaam deze niet open te doen terwijl men aan het koken is, omdat wat deze vuilnisbak uitstraalt het eten doordrenkt dat we aan het klaarmaken zijn. Het zal dus beter zijn al het afval te verzamelen en deze aan het eind in de vuilniszak te gooien.

 

De badkamer

Het is belangrijk daar een kwartskristal te hebben omdat het als we bezoek hebben over het algemeen de plaats is waar  men binnenkomt om een of ander leed of boosheid die ze op dat moment hebben af te reageren.

De kristal zal zorgen dat elke energie gereinigd wordt die daar achtergelaten of  op deze plek van het huis gegenereerd wordt, ze dienen echter buiten het bereik van de mensen geplaatst te worden.

Het ideale  is ook als we proberen dat het geen badkamer lijkt behalve door de wc-pot en de douchekop; we dienen het te decoreren met dingen die we leuk vinden, zoals schilderijen, kaarsen, planten, enz.

Bovendien, zouden we alle nogal persoonlijke voorwerpen , zoals tandenborstels of crèmes, op dienen te bergen op een plek waar niemand ze kan zien.

Het past te benadrukken dat schimmels en roest erg negatief zijn, waardoor het verwijdert dient te worden op het moment dat het verschijnt.

Nog een advies is om een grote steen op de stortbak te leggen zodat zich daarin geen niet harmonieuze energieën te laten verenigen.

 

De slaapkamer

De beste zijn van hout omdat het bijdraagt  dat ons astrale lichaam makkelijker loskomt.

Dit gebeurt niet als we in een metalen bed slapen omdat het een materiaal is dat veel elektriciteit aantrekt voor ons lichaam en ons op veel manieren blokkeert. Hoewel we in dit geval  stukjes hout of triplex aan de poten kunnen vastmaken wat als isolator zal dienen.

Het is belangrijk de juiste positie te vinden om het bed in overeenstemming met de energie van de kamer plaatsen, en om deze te vinden moeten we erg gevoelig te zijn. Dit dienen we elke zes maanden te doen, dat is wanneer de energie verandert.

Het juiste punt kan men bepalen door midden in de kamer te gaan staan en de armen haaks op het lichaam te plaatsen; deze zullen functioneren als antennes en naar de plaats loodsen waar het geplaatst dient te worden.

Een ander punt om te overwegen is wanneer er geen hoofdeinde is,  men dient te vermijden het bed tegen de muur te zetten, omdat dit de circulatie van energie verhindert en een onevenwicht veroorzaakt die onze lichamen raakt.

Het is van groot belang ook te weten dat het genoemde “de andere kant van de spiegel”een werkelijkheid is, omdat deze voorwerpen als een interdimensionale deur naar  duistere werelden functioneren. Daarom is het het beste ze in een bronzen, gouden of zilveren lijst te hebben die  dat effect tegengaat.

Als we ze niet met deze lijst hebben,  kunnen we er een stukje zilver aan hangen en deze vragen als bescherming te dienen; bovendien kunnen we hulp van onze beschermengel vragen.

Als we een spiegel in de slaapkamer geplaatst hebben is het niet ongebruikelijk dat we nachtmerries hebben,  via deze spiegels weerspiegelen zich immers diegenen die ons op de een of andere manier schade willen toebrengen of de negatieve energieën die  zich in ons huis bevinden.

Als we ooit denken iets in een spiegel gezien te hebben, dan is dat omdat we het waarschijnlijk gezien hebben. Het is ook niet raadzaam de spiegels te bedekken omdat dit een gevecht uitlokt.

Eens ons huis eenmaal op deze manier kunnen harmoniseren, dan zullen zijn ingangen van energie op de juiste manier functioneren en zullen we werkelijke vorderingen maken in alle aspecten van ons leven als universele wezens.

 

Flora Rocha

Wijsheid Van Het Hart Stichting

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Delen

 

 

 

Share/Save/Bookmark
Up

Wij raden...

Up
Up