You are here:

Attention: open in a new window. PrintE-mail

"Vegetariër, ik?"

Hoewel ons innerlijk wezen de eerste is die vlees afwijst omdat hij werkelijk weet wat het is, is ons verstand gewend het te zien als een schotel en houdt ons voor de gek door ons te laten geloven dat we het nodig hebben om te leven

Als aan ieder innerlijk wezen van alle personen op deze planeet een bord vlees aangeboden zou worden, zou de eerste reactie er een van totale afkeer zijn,  de energie in ons binnenste is immers van een  grootse puurheid die dieren als als zijn gelijke ziet. Dit betekent niet dat we allemaal vegetarisch zouden moeten zijn, het is immers een keuze die eenieder in een bepaalde fase van zijn leven kan maken en alleen omdat het  hart het ingeeft.

We dienen het onszelf nooit te verplichten door te zeggen “ik moet vegetariër zijn”, omdat we er niet in gaan slagen: op deze manier zullen we het vlees misschien voor een maand, een jaar achterwege laten,  daarna zullen we het echter weer gaan eten.

We zouden gewoon eerlijk tegen onszelf moeten zijn en zodat onze energie ons gaat begeleiden naar wat we nodig zullen hebben.

Wanneer we uiteindelijk denken dat het een goed moment is zal zijn als we ons realiseren dat we ons niet meer goed voelen door het eten of omdat we misschien een ziekte oplopen die ons laat stoppen.

 

Hoe weet ik wanneer ermee te stoppen?

Als we ons geforceerd in vegetariërs veranderen, zullen we onszelf op de een of andere manier blokkeren, ons verstand zal immers altijd aan vlees zal blijven denken, ook al eten we slechts plantaardig.

We moeten werkelijk medelijden voelen en denken dat het een stuk wezen is dat net als wij gevoel had en dat nu in eten veranderd is.

Dan, als we dat voelen, zal ons verstand tot rust komen en zich gaan richten op wat we aan het eten zijn.

En als ons innerlijk wezen voelt  dat we werkelijk al voor altijd gestopt zijn als we zeggen “ik ga geen vlees meer eten”, dan weet hij dat hij zich dient aan te passen, dat hij moet veranderen.

Hij gaat beginnen de energie van de dieren die we gegeten hebben te verwerpen in een proces waarin we met alles wat we eten meer winst behalen, het zal ons gaan helpen om die last van ons af te gooien.

 

Waarom vegetariër zijn?

Naarmate we meer met onszelf praten zullen we zien dat we geen vlees op ons bord nodig hebben, dat een ander soort voeding ons dezelfde voldoening en meer energie zal geven,  we gaan ons immers iedere dag beter voelen.

Als we geen vlees eten, rood nog wit, is een van de voordelen dat zelfs als we een vanwege vet of specerijen erg zware schotel eten, het nooit zo negatief zal zijn als vlees.

Een ander punt dat spreekt voor vegetarisme is dat wij mensen veel dingen hebben die ons ontregelen, zoals verdriet of boosheid, en vlees is hier voor een groot deel de oorzaak van.

Hoezo? Omdat we als we een stuk van een dier eten alle pijn dat hij in zijn korte leven heeft gehad opeten.

Een koe, bijvoorbeeld,  wordt net als wij gelukkig geboren, de gebeurtenissen die komen gaan zullen haar echter verdrietig laten voelen, zij uit dit echter op een andere manier.

Wat verzekert ons dat dieren emoties hebben? Het simpele feit dat ze pijn lijden, wat een van de grootste emoties is, zegt ons dat ze eveneens liefde, vreugde of een willekeurige andere emotie voelen.

Hoewel het moeilijk te geloven lijkt, realiseren dieren zoals koeien, kippen, varkens, enz. zich dat ze slechts gefokt, verzorgd en gevoed worden  om te sterven.

Zij zijn wijs, het maakt niet uit dat veel mensen zeggen dat ze niet voelen omdat ze geen intelligentie hebben, het gaat immers niet over intelligentie. Alle wezens van het universum zijn voorzien van iets wat de intelligentie ver overtreft, de wijsheid.

Onze broeders de diertjes hebben wijsheid, die zowel de moeder koe als haar kalfje laat zien dat die andere in onze handen zal sterven.

Zo, kunnen we ons voorstellen onder wat voor stress niveau deze dieren leven, wetende dat  op een gegeven moment hun kinderen of ouders meegenomen gaan worden om op te  eten.

Al die spanning die het in zijn leven heeft, doordrenkt zijn wezen, zijn vlees.

Al wordt er gezegd dat ze zonder pijn dood gemaakt worden,  door het feit ze dood te maken, al gaat nog zot snel of geperfectioneerd, het blijft een te gewelddadig proces, te hard, en dat  gaat allemaal in het vlees zitten.

Derhalve denken we als we een dier gaan eten “Wat lekker”  omdat we geen weet hebben,  als we ons echter bewust zouden zijn van alles wat er met hem gebeurt, zou niemand meer vlees eten. Als we ons maar even in hem verplaatsen,  zouden we het nooit meer willen zien.

 

We hebben het niet nodig

Het is werkelijk niet moeilijk om te stoppen dieren te eten als je naar je innerlijk luistert, want hij voelt zich  niet goed bij het eten ervan en als we naar hem luisteren zullen we er, niet eens bewust, geen zin meer in hebben. Daarom vertelde me een Meester van grote wijsheid genaamd Nintancito:

“Als jullie het vlees zouden proeven zouden jullie je realiseren dat het erg slecht is, dat jullie het met het verstand zo aangepast hebben dat het  lekker helpt ruiken en smaken.”

"Maar wij die nooit vlees gegeten hebben zullen als we het ruiken merken dat het een verschrikkelijke geur is waarvan jullie gedurende je helen leven de informatie hebben gehad dat het lekkere geur is en zo voelen jullie dat ook, zo hebben ze het  jullie geleerd”.

"Jullie hebben er geen schuld aan, maar jullie kunnen wakker uit die droom worden: vlees is niet lekker en jullie hebben het niet nodig”.

Zo is het dus, ondanks dat de artsen zeggen dat we het nodig hebben vanwege de proteïnen die zelfs niet door soja vervangen kunnen worden,  dit is echter niet waar.

Wat er gebeurt is dat we gedurende al die tijd dat we op deze planeet vlees hebben gegeten een rechtvaardiging hebben gezocht om dat te doen, ons eigen wezen zegt ons immers dat het iets is dat we niet zouden moeten nuttigen.

Dus, door slechts te zeggen dat we het accepteren omdat er geen andere voedingsmiddelen zijn die ons die proteïnen geven, voelen we ons al tevreden.

“We zouden het alleen moeten vragen aan diegenen die geen vlees eten”, gaf Nintancito aan.

 

Vleesetende blokkades

Het is belangrijk op te merken dat vlees eten werkelijk het lichaam schaadt, echter ook de geest omdat we elementen innemen die ons kunnen blokkeren om veel dingen van de natuur te waarderen.

De Meesters zeggen dat dat wat we eten ons zelfs niet helemaal van de natuur laat genieten. Toen ze dat zeiden dacht ik: “Maar, hoe kan het ons blokkeren om de Zon of de sterren te waarderen?”, waarop Meester Nintancito antwoordde:

"Als je dat eet heeft het effect op je lichaam, al je organen beginnen te werken, je gebruikt  er energie voor en om iets zwaars als vlees te verwerken, moet je meer energie geven.  Op deze manier wordt de energie die je gebruikt kon hebben om je blik naar de hemel te richten al voor iets anders ingezet”.

Hij legde me uit dat ik me daarom als ik klaar was met eten moe voelde of gewoon geen zin had om iets wat mij omringde te aanschouwen, mijn lichaam was immers aan het werken op wat ik had gegeten.

Nu zie ik in dat om het vlees te verwerken en op te nemen, het lichaam extra elementen moet te gebruiken met als doel het uit ons lichaam uit te halen omdat het iets is dat we niet in ons kunnen hebben,  het is immers iets vreemds aan dat waarop hij voorbereid is het te ontvangen.

Geen enkel menselijk organisme is gemaakt om in zijn binnenste enige hoeveelheid vlees op te nemen, en er moet dan een speciale energie gebruikt worden om verder te kunnen leven.

Al klinkt het overdreven, als we iets zo zwaars eten verbruiken we energie aan om het op te nemen en als we bovendien  een of andere activiteit aan het doen zijn waar energie voor  nodig  is, dan stort ons lichaam in, het krijgt een energetische schok, een verharding van onze organen die zeer ernstige gevolgen kan hebben.

 

Maar, wat kan ik eten?

Vegetarisch zijn is niet hetzelfde als stoppen met eten, want we kunnen praktisch hetzelfde eten maar dan zonder vlees (met plaatsvervangers als gluten, tofu, soja en alle peulvruchten en groenten).

Het enige wat we moeten doen is ons lichaam opnieuw aanpassen, soortgelijke schotels gaan  eten en we zullen zien dat we daarna nieuwe dingen tegen komen, we kunnen zelfs naar een vegetarisch restaurant of winkel gaan om meer opties aan te treffen.

Het is belangrijk dat het geen plotselinge verandering van voeding is, omdat we het niet goed zullen verwerken. Het beste is het doen zoals vegetariërs het aanraden: eerst het rode vlees uit ons dieet verwijderen, daarna kip en, uiteindelijk, schelpdieren.

Tot de meest complete voedingsmiddelen die we kunnen aanbevelen behoort soja, wat de Meesters op verschillende manieren bereid eten, daarnaast wordt het gezien als een plant die dat als een antenne werkt om de energie van het universum en van de Aarde op te nemen.

Het gebruik van soja helpt ons niet alleen ons fysieke lichaam te voeden, maar ook het geestelijke, de ingrediënten ervan zijn immers erg machtig op een ander niveau.

In het geval dat er besloten wordt om schelpdieren te blijven eten, is het goed te weten dat er zeer geëvolutioneerde zeedieren zijn die we dienen te respecteren omdat ze heilig zijn, waaronder walvissen, dolfijnen, langoesten en de grote mantaroggen, en het is niet goed ze te eten.

In werkelijkheid is het blijven eten van schelpdieren een van de manieren om te stoppen met vlees eten, er zal immers een moment komen waarop we voelen dat we het niet meer nodig hebben waarna we ons weer met fruit en groenten gaan voeden, zoals het in het begin was.

 

Flora Rocha

Wijsheid Van Het Hart Stichting

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Delen

 

 

Share/Save/Bookmark
Up

Wij raden...

Up
Up