You are here:

Attention: open in a new window. PrintE-mail

Het ritueel van de voeding

Bepaalde hapjes verzorgen, een estetische presentatie van  schotels en enkele envoudige handelingen, voor en na het eten, zullen ons mede helpen er het meest smakelijk van te eten

Alles wat de handeling om ons te voeden omringt, vanaf de keuze van het eten tot de manier waarop we het kauwen, zijn factoren die er toe bijdragen om een betere fysieke gezondheid te hebben en om een grotere spirituele ontwikkeling te bereiken.

Eten is een zeer belangrijke activiteit omdat het een van de momenten is waarop het universum ons fysiek en spiritueel voert, want we ontvangen voeding van God in vorm van energie.

Daarom zullen we het niet hebben over de eigenschappen van de voedingsmiddelen op zich, daar is immers al heel veel informatie over. In ons geval willen we ter sprake brengen hoe we dienen te eten, wat de juiste geesteshouding is om een voeding te kiezen, welke energie deze voeding heeft en hoe die energie het beste te ontvangen.

De eerste stap die we zullen volgen op zoek naar een optimale manier om ons te voeden is erbij stil te staan voordat dat we de voedingsmiddelen gebruiken om te overdenken wat het  is waar we in het heten naar op zoek zijn.

We kunnen antwoorden dat het is om de honger te stillen,  het is echter noodzakelijk de redenen die we hebben om te eten te overdenken.

Het is belangrijk dit te doen hoe zeker we er ook van zijn dat dit ons totaal niet gaat helpen, door het simpele feit echter onszelf dit af te vragen activeren we onze energie al om zo het antwoord te zoeken en te geven.

De reden is dat omdat wij zelf energie zijn we ook de energie in het eten  kunnen activeren op het moment dat we die vraag beantwoorden, zelfs als dit slechts op een onderbewust niveau gebeurt.

Op deze manier zullen we als we eten een andere geesteshouding hebben, we zullen niet dezelfde zijn als daarvoor omdat onze energie anders zal zijn, het zal dan klaar zijn om te zien wat we in het eten nodig hebben.

De avocado kan ons helpen als we zin in iets vets hebben

Die hapjes

Het gebeurt ons allemaal wel dat we op een gegeven moment trek in iets zouts of zoets hebben en dat we die behoefte proberen te bevredigen.

Het slechte is dat de onevenwichtigheid van de planeet waarop we ons bevinden er voor zorgt  dat we een weinig gezond leven lijden, en  dat we derhalve die voedingsmiddelen prefereren  die schadelijker voor ons lichaam kunnen zijn.

Het goede is dat we een intelligente en wijze schepping zijn en dat alles wat we zullen voelen  altijd een werkelijke en geldige reden zal hebben voor wat we werkelijk nodig hebben.

Toch dienen we voorzichtig te zijn met voedingsmiddelen, zoals enkele vetten,  die ons kunnen schaden en onze energie vragen ons te leiden naar die voedingsmiddelen die dezelfde bestanddelen kunnen hebben maar die beter  voor ons organisme zijn.

Soja is rijk aan eiwit, maar ook aan energie van het heelal

Is gezond hetzelfde als saai?

Telkens als enkelen van ons horen praten over “gezonde voeding” denken we dat het synoniem is voor veel opoffering, en dat is ten dele waar vanwege onze voorouderlijke gewoontes.

De basis voor die afkeer komt echter vooral uit het feit dat we altijd al negatieve commentaren horen over de naturist, hoewel die informatie slechts door het brein zo bestempeld is, niet door het hart.

Wij mensen zijn over het algemeen gewend om bepaalde gegevens te hebben over het eten dat we nodig hebben, maar die informatie schuilt en komt voort uit ons verstand en niet uit het hart, zoals het zou moeten zijn.

Soja, bijvoorbeeld, wordt door de Meesters van wijsheid gezien als een serie kleine ontvangst antennes die alle energie van het universum en alle energie van de Aarde bezitten en tegelijkertijd als energetische zenders op het moment dat we ze eten.

Als we het echter analyseren, hoevelen van ons hebben het geprobeerd (behalve in oosterse restaurants)?. Daarom is het belangrijk ons te realiseren dat er een grote variatie van voedingsmiddelen bestaat die ons zal helpen om een betere gezondheid te behouden en die we na verloop van tijd als hapjes  gaan zien en niet  als opoffering.

 

We zouden op zoek moeten gaan naar voedingsmiddelen die voor ons geschapen zijn

Als we boodschappen gaan doen...

Iedere keer dat we naar de markt gaan om onze voorraad aan te vullen moeten dienen we  onze Engelen, Meesters en God te vragen om ons te leiden naar dat wat belangrijk is om binnen te krijgen voor ons en ons gezin.

Hiermee zullen we een speciale wijsheid hebben bij het kiezen van wat we gaan eten, en we zullen de drang naar bepaalde voedingsmiddelen voelen.

Bonvendien, zouden we de energie van fruit en groenten aan moeten spreken en vragen: “Wie van jullie wil met mij meekomen?, wie van jullie gaat mij en  mijn gezin helpen?”

Via deze vragen we kunnen vinden wat werkelijk voor ons geschapen is, want hoewel het niet waar lijkt is het wel zo en is het onze missie te stuiten op die producten die ons toebehoren.

Als we bijvoorbeeld voelen dat iets heel mooi is, maar dat het ons niet sterk aantrekt zal dat komen omdat het niet overeenkomt met onze energie dienen we het niet te kopen.

Als we het doen zonder overtuigd te zijn, kan dit onze energie schaden omdat het hetzelfde is als een zieke de verkeerde medicijnen geven.

We dienen ook te bekijken waar we onze voedingsmiddelen kopen omdat deze doordrenkt worden met de energie van de plaatsen waarop ze verkocht worden.

Als we voelen dat we op een bepaalde plaats hoofdpijn krijgen of dat we ons daar ongemakkelijk voelen, is het niet de moeite waard om daar in te kopen, zelfs niet als er aanbiedingen zijn, het zal ons immers meer schade dan voordelen op andere niveau´s opleveren.

Het is belangrijk aan het eten geen “dressing van bezorgheid” toe te voegen

Koken met vrolijkheid

Het koken van onze gerechten is ook een speciaal moment, mystiek, omdat we door de manier waarop we het doen vreugde of verdriet kunnen meegeven aan degenen die het  gaan eten.

Ten eerste is het, als we iets gaan wassen, van belang om het water te vragen  alles wat onze lichamen niet van dienst is te verwijderen van wat we gaan eten.

Op deze manier zal door het reinigen het eten, zoals fruit,  ook vrij zijn van verontreiniging op  energetisch niveau.

Het beste is het in het water te laten liggen om zo de energie van deze elementalen op te nemen zodat het beter gereinigd wordt.

Het is van belang dat we tijdens het bereiden van voedingsmiddelen rustig zijn, zonder stress, en nooit koken in een negatieve toestand omdat alles achterblijft in dat wat we aan het klaarmaken zijn.

Op dat moment dienen we we het eten te zeggen wat we willen dat het ons bijdraagt en om de goede energie vragen die we nodig hebben; gedurende het proces dienen we het eten te programmeren, want als we ertegen praten worden niet de woorden maar de energie gehoord.

Bovendien, zijn we op deze manier gericht op onze smeekbeden en denken we niet aan onze problemen, en geven we het eten evenmin een dressing van bezorgdheid.

Vandaar dat het belangrijk is dat als men geen zin heeft om te koken dat ook niet doet, het zal immers veel de schade berokkenen aan diegenen die het door ons bereidde zullen ontvangen.

Het is fundamenteel op een goede presentatie te kunnen rekenen

Bovenal harmonie

Een factor die de opname van voeding beïnvloed is dat ieder zichzelf serveert, omdat we op die manier nemen wat we als essentie nodig hebben.

Er kan ook door slechts één persoon geserveerd worden, maar die moet voelen voor wie elke schotel is en deze zo programmeren om het eten te geven dat hem toekomt.

De manier om schoteltjes te presenteren dient prettig voor ogen te zijn, dat ze esthetisch zijn,  een symmetrische of een eenvoudige geometrische vorm hebben (dat kunnen we realiseren met gietvormen of kleine diepe borden).

Deze harmonieuze plaatsing van de bereide maaltijd zal helpen dat we het op een onbewuste manier een goede energie geven.

Daarom moet de vorm ervan een bepaling hebben, ons innerlijk wezen moet het immers bevallen zodat we het onderdeel van onszelf voelen.

Als het zo is heet ons innerlijk wezen het welkom, maar als hij een hoop dingen door elkaar ziet of onaantrekkelijk om te zien, dan slaagt onze energie er niet in het geserveerde  op te nemen.

Het is bovendien belangrijk dat elk gerecht en elke garnering op aparte borden gedaan wordt, het zijn immers verschillende energieën die  niet samengevoegd worden.

In het geval er geen andere optie is, is het het beste de heldere voedingsmiddelen bij de heldere plaatsen, en de donkere bij de donkere, omdat ze zich vanwege hun kleurschakeringen  beter aan elkaar zullen kunnen aanpassen en ons niet zullen schaden.

We moeten proberen te zorgen dat het eten heldere kleuren heeft en als er iets donkers bij zit  vermijden het te mengen met het heldere, omdat ze met elkaar botsen, de energie past zich niet aan en doet de persoon kwaad.

We zouden ieder voedingsmiddel moeten rogrammeren om zo het beste ervan te ontvangen

Ons eten energetiseren

Veel mensen zijn gewend voor het eten te bidden en dat is een traditie met een eeuwenoude oorsprong die te maken heeft met een deel van het ritueel dat de Meesters ons in het begin der tijden leerden.

Dit gebruik zouden we het moeten voortzetten zoals we het gewend zijn te doen, want het is nodig te bedanken voor  het hebben van eten wat zovelen niet hebben.

Maar het is ook belangrijk dat we het aanvullen met programmering van onze gerechten zodat ze ons geven wat we nodig hebben en dat ze elke energie verwijderen die ons schade zou kunnen toebrengen.

Dit is bijvoorbeeld essentieel als we buiten de deur gaan eten, we weten immers niet met welke geesteshouding ze dat het door ons bestelde gekookt hebben.

De manier om het eten te programmeren is met de handen, deze dienen we te wrijven om hun energetische centra te activeren.

Als we een tinteling voelen, houden we de palmen van de handen boven het bord en vormen een driehoek met de wijsvingers van beide handen.

Dan zullen we in ons binnenste zeggen:

"We spreken dank uit, en opdat alle niet goede energie in mijn eten zich bevrijdt,  en dat slechts dat wat mijn lichaam kan opnemen en goed voor hem is overblijft ”.

Op dat moment verdampt er van het eten stoom die we niet zien, maar die door de triangel, wat een energieveld is, ontsnapt en ervoor zorgt dat emoties als stress in goede energie voor de wereld omgezet worden.

Dit kan verborgen gedaan worden als we niet te opzichtig willen zijn: de handen activeren we onder de tafel en we houden ze boven het bord zonder dat iemand een vermoeden heeft van wat we allemaal in ons hart aan het vragen zijn.

De houten stokjes werken als energetische antennes

Het eetgerei ten gunste van ons

Er is een serie feiten die ook invloed hebben op hoe we het eten gaan opnemen, bijvoorbeeld het soort materiaal van ons bestek of van de borden.

Het is goed te benadrukken dat als we met de handen eten direct de energie van ons wezen  ontvangen die het universum ons stuurt.

Velen noemen het vitale energie, “prana”, en een deel ervan wordt ontvangen op het moment dat we eten.

Het feit alleen de handen te gebruiken helpt om het directer te doen omdat de lepel van een soort metaal gemaakt is dat zich doordrenkt met vele energieën en het zo moelijker is dat de energie via de voedingsmiddelen op ons overgaat.

Van de Aziaten kunnen we bepaalde tradities overnemen, bijvoorbeeld dat ze de gewoonte hebben om met stokjes te eten die,  omdat ze van hout zijn, als antennes van energie werken.

Zo ook hun manier om soep of vloeistof zonder lepel en met de handen in te nemen, omdat we als we het bord op die manier vastpakken de energie direct overdragen.

Eveneens is het eten aan een tafel niet zo goed. Het is beter het zoals hun te doen, op de grond zittend , omdat het gezonder is, want onze lichaam neemt het zo beter op.

Het beste materiaal om mee te serveren en te koken is ook hout, het helpt ons immers met zijn constant vernieuwing van energie, want hoewel het een dood materiaal lijkt blijft het met de Aarde en met het universum verbonden.

Om dezelfde reden is het niet goed om uit plastic borden te eten, dat materiaal is immers gevormd uit hele zware energieën.

Al deze stappen kunnen gaan overnemen als manier van leven omdat ze ons meer gezondheid zullen brengen, al lijkt dat moeilijk te geloven, bovendien zullen ze ons bestaan niet bemoeilijken en, niettemin, een grote verandering in ons teweegbrengen.

Extra adviezen

 Alle voeding zouden we op zijn minst 21 keer moeten kauwen om het goed op te nemen, want met iedere zeven wordt er een energie geplaatst en die drie energieën samen maken de maag klaar om de voeding te ontvangen. Als het om een heel klein hapje gaat dienen het er minstens 14 te zijn.

 We kunnen de vier elementen gebruiken om onze tafel te harmoniseren. Dezen kunnen geplaatst worden om sfeer te creëren voordat we het eten opdienen.

 Als er kabaal is of iets om ons heen gebeurt wat we niet leuk vinden, zouden we niet moeten eten. We dienen het altijd onder prettige omstandigheden te doen.

 Het is niet goed over problemen te praten, over dingen dat ons verdrietig maken of over iets wat onze energie verstoort, omdat het veranderingen die ons niet helpen om een goede opname van het eten te hebben.

Flora Rocha

Wijsheid Van Het Hart Stichting

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

Delen

 

 

Share/Save/Bookmark
Up

Wij raden...

Up
Up