You are here:

Attention: open in a new window. PrintE-mail

De taal van het hart

"Ik weet dat ik nauwelijks rekening met je heb gehouden, maar ik wil dat je me helpt om me de antwoorden te geven die ik nodig heb” is een uiting die we dienen te herhalen om geleidelijk in overeenstemming met onze geest te gaan handelen

Veelal vragen we onszelf af of een bepaalde beslissing de juiste is en er wordt ons aangeraden om naar ons hart luisteren om dat te weten te komen. Hoe weten we echter dat het antwoord van ons hart komt en niet van onze hersenen? Hoe kunnen we het één van het ander onderscheiden.

Tegenwoordig zijn de menselijke wezens gewend om de aanwijzingen en de wil van onze hersenen op te volgen, die echter niet het meest geschikt zijn is om ons te begeleiden in alle aspecten van ons leven.

We dienen in balans te leven tussen het fysieke lichaam, wat in dit geval onze hersenen  vertegenwoordigd, en het astrale lichaam en geest, wat  het hart is.

Helaas hechten we nu echter meer belang aan onze hersenen die al overbelast zijn en die ons daardoor niet altijd de juiste antwoorden zal geven.

Bijvoorbeeld, als ons iets aangeboden wordt en we “ja” antwoorden, weten we dan werkelijk  welk deel van ons antwoordt geeft en of het werkelijk is wat we willen? Daarom zal het beste zijn te ontdekken waar die antwoorden die we gedurende de dag geven vandaan komen.

Ieder zijn plaats

Veel antwoorden of beslissingen die we in het leven nemen komen van ons verstand, omdat het dingen zijn die het intellect beheerst, veel andere dingen dienen echter vanuit het hart komen omdat alleen hij heeft de vermogen om over de meest gevoelige punten te beslissen.

Maar, waar komt het belang van het hart vandaan? Velen zullen zeggen dat het niet meer dan een orgaan is,  zonder echter te analyseren dat het niet slechts een spier is, maar dat het alle vermogen  en de energie heeft om een lichaam aan te sturen.

Bovendien, bezit het alle kracht om de energie te generen die ons helpt om contact  te hebben  met God  en met andere wezens van licht.

Dat zorgt er ook voor dat de wezenlijke energie voor dat andere deel van ons,  wat de geest is, tevoorschijn komt en ons aanzet tot communiceren met de fraaie dingen die zich om ons heen bevinden.

Zo, is het belangrijk dat er afhankelijk van de situatie naar de hersenen en naar het hart geluisterd wordt; bijvoorbeeld, als we bij onze echtgenoot zijn en onze hersenen de antwoorden laten geven die we vanuit zouden moeten laten komen, dan zullen we een fout aan het begaan zijn.

Op die momenten moeten we terugvallen dat wat we voelen, op dat binnenste deel dat vibreert.

Vandaar dat menselijke relaties in veel gevallen mislopen, omdat ze gebaseerd zijn op het verstand.

Het hart is de enige die de perfecte harmonie heeft zodat personen elkaar kunnen begrijpen en zich met elkaar kunnen verbinden zodat ze  harmonie in hun relaties te bereiken.

 

Een verward brein

We weten dat ons brein te gecompliceerd is,  hij neemt immers alles in de omgeving op, daaronder de beelden die we gedurende de dag zien terwijl we lopen, praten of eten.

Ook als we geen aandacht besteden aan een persoon is ons brein al die informatie aan het opvangen en verwerken, daarbij verdelend welke informatie voor ons is en welke niet.

En toch overbelasten we het nog meer door te proberen het te laten beslissen in kwesties van het hart zoals: “Dien ik mijn partner wel of niet te vergeven?”.

Het brein, dat probeert al die informatie te verwerken zal , in zijn plicht om ons te antwoorden, ons een antwoord geven gebaseerd op alle informatie die we gedurende ons leven verzameld hebben.

Wat er gebeurt is dat het brein de twijfel opvangt en een antwoord zoekt tussen de informatie die hij in zijn hele leven opgeslagen heeft, het antwoord zal dan zijn: “Ik moet hem niet vergeven vanwege dit en dat”, en misschien zal dat antwoord gebaseerd zijn op een situatie met een ver van ons afstaand persoon wat ons brein oppakt als iets vergelijkbaars met dat wat we willen weten.

Het is als iemand zegt: “Waarom heb ik zoveel beslissingen genomen die niet waren wat ik wilde?”,  omdat we het brein taken lieten uitvoeren die hem niet passen.

Het slechte is dat de hersenen er aan gewend raken altijd de antwoorden te geven en als we willen dat het hart het doet, sturen de hersenen de informatie eerder.

Hoe naar ons hart luisteren?

De eerste stap om ons door het hart te laten begeleiden is te weten te komen hoe hij voelt.

Praat tegen hem, hij is geen vreemd wezen, in hem zit alle liefde van God en hij zal in staat zijn je te antwoorden als je hem daartoe oproept, als je hem echter niet verteld wat je  voelt zal hij niet in staat zijn om te antwoorden.

Een eenvoudige methode is een bloem te pakken en te analyseren wat je voelt, wat er met je gebeurt als je deze ziet of aanraakt.

Daarna roep je je hart op, en God, de angst brekend om met liefde te praten tegen personen of wezens die we niet zien  want we moeten die schaamte kwijtraken, onze ogen zullen het niet zien, maar ons andere wezen gaat heel duidelijk zien tegen wie hij praat.

Dan, zeg je tegen het hart: “Ik weet dat ik niet veel rekening met je heb gehouden, maar ik wil dat je me helpt om me de antwoorden te geven die ik nodig heb”.

Het zullen niet de woorden zijn die hij gaat begrijpen, maar de energie die je in je oproep stopt en onmiddellijk zal hij je een antwoord geven.

De antwoorden die je gaat krijgen zullen uit je hart komen en je kunt ze gaan vergelijken met die van  je brein.

Zo ga je je langzaam realiseren hoe de een en de ander voelt, tot je steeds beter kunt onderscheiden welk antwoord  je in  iedere situatie toe dient te passsen.

Het is mogelijk dat we zien dat de oplossingen niet diegene zijn die het moeilijkste leken, want we  geloven altijd dat wat ons gaat brengen naar wat we willen gruwelijk is, dat het ons laat lijden, terwijl in werkelijkheid de eenvoudigere dingen de werkelijkheid zijn.

We zijn gewend om zo te denken, terwijl het echt de makkelijkste weg is die we dienen te bewandelen. Het leven is niet ingewikkeld en dat zullen we langzaamaan kunnen zien als we de antwoorden die ons hart  geeft aannemen.

Flora Rocha

Wijsheid Van Het Hart Stichting

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

Delen

 

 

Share/Save/Bookmark
Up

Wij raden...

Up
Up