You are here:

Attention: open in a new window. PrintE-mail

De fantasie als realiteit

We leven omgringt door aanwijzingen die we  moeten ontcijferen om belangerijke delen van ons wezen te begrijpen, van onze essentie, van ons enige en echte geluk

 De fantasie is, in de meeste gevalen, de beste bondgenoot om de weg naar de realiteit te vinden, naar die waarheid die wij allemaal willen kennen en en ontdekken.

Daarom is de  makkelijkste manier om ons de dingen uit te leggen ons gewoon te laten leiden door dat wat ons het echte geluk schenkt, zonder te overdenken of het nu  fantasie of  realiteit is, want de enige realiteit is dat wat ons hart ons laat voelen.

Helaas, bestaat er tussen ons een duisternis die ons niet laat zien wat en wie we werkelijk zijn. Zo, geloven we dat alles wat we in de verhalen zien, zoals kabouters, pegasussen, engelen, enz., slechts personages van de fantasie zijn.

We vergeten dat al deze wezens ons in onze kindertijd hielpen om gelukkig te zijn zoals door te denken dat we op een gegeven moment een dik mannetje in  huis zouden hebben, rood gekleed, om ons cadeaus  te geven die zijn kaboutertjes gemaakt hadden.

Nu klinkt dit alles als een fantasie die ze ons lieten geloven en na het opgroeien kunnen we zien dat het slechts een fraai en eenvoudig verhaal was, dat we als volwassenen wakker moeten worden en het van de werkelijkheid moeten scheiden.

 Maar dit is een fout want door dit te doen verlaten we onze essentie als universele wezens. Wij hoeven slechts grondig naar de hemel te kijken en na te denken of we in de fantasie of in de werkelijkheid aan het leven zijn en na deze overdenking proberen we weer  in onze kindertijd te gaan leven.

De wonderen die ons omringen

Onze wereld zit vol van deze wonderen, wonderen die bijna volledig genegeerd worden maar die leven en bestaan in de fraaiste uithoeken van de Aarde.

Deze fraaie planeet is niet alleen maar wat we zien, het is veel meer dan wij ons voorstellen, in werkelijkheid is het de Moeder van alle dingen die erop bestaan, daarom is het onze grote Moeder die ons voorziet in dat wat nodig is om te leven.

Het is makkelijk waar te nemen hoe onze Aarde, net als ieder wezen, als iedere schepping van God,  leven  en gevoelens heeft.

Als we haar materie met andere ogen kijken, zouden we zien dat de werkelijkheid is dat in haar kern de fraaiste wonderen en liefdesspektakels  van een oneindige schoonheid schuilen. Het zijn werelden van perfecte wezens van binnen en buiten, wier missie ons leven in evenwicht brengen.

Het register van haar bestaan bevindt  zich sinds duizenden en duizenden jaren in de aanwijzingen van de grote beschavingen, het is slechts nodig dat er een beetje nagespeurd en met de ogen van het hart naar gekeken wordt, zo zullen we zien dat als we het woord “mythe”(of legende) wissen we voor een werkelijkheid zullen staan.

 

Raadsels oplossen

Dit is slechts een deel van het vele  in onze omgeving dat wij niet hebben willen zien, maar het is tijd dat we ons realiseren dat er enkele sleutels bestaan die we niet hebben kunnen vinden, maar waarvan we voelen dat ze er zijn.

Het zijn aanwijzingen die we moeten ontcijferen  om belangrijke delen van onze wezen te begrijpen, van onze essentie, van ons enige en echte geluk.

Die andere betekenis die ons bestaan heeft, en die altijd ontkend werd, is dat het ons laat voelen dat sommige raadsels een belangrijk deel van ons leven zijn en dat we het pad moeten vinden die ons tot de oplossing ervan  zal brengen.

Vaak bevinden deze paden zich vlakbij ons of komen ze bij ons voorbij, maar omdat we niet werkelijk wakker zijn in ons bewustzijn laten we ze gaan.

Daarom is het belangrijk dat bewustzijn in ons wakker maken dat ons zal brengen naar het ontcijferen van de wonderen die bestaan. Een van de manieren is om te  proberen met ons hart te kijken om zo alle etiketten van “fantasie”en “realiteit” te verwijderen.

Op deze manier zullen we ons realiseren dat we omringt door licht en liefde leven afkomstig van fraaie wezens, van geluiden die ons onopgemerkt voorbij zijn gegaan en van mysteries die nu werkelijkheid zijn en onze levens sturen.

Flora Rocha

Wijsheid Van Het Hart Stichting

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

Delen

 

 

Share/Save/Bookmark
Up

Wij raden...

Up
Up