You are here:

Attention: open in a new window. PrintE-mail

Het hart, meer dan een orgaan

We weten dat het orgaan het hart een  holle spier is, de stuwende kracht van de bloedsomloop, die definitie is geldt alleen op fysiek niveau, maar is hij echt zo hol als gezegd wordt?

Wij zijn er allemaal van overtuigd dat het hart van vitaal belang  is, want hij is het die ons laat leven en ons lichaam geeft wat het nodig heeft. Niettemin, heeft dit deel van ons lichaam een andere functie: Liefhebben.

Door hem kunnen we liefhebben, alles wat dichtbij is liefhebben, wat verder weg is, de dromen, alles kunnen we liefhebben, dat is een functie die we voelen, want daarin schuilt het  allermooiste en de diepste gevoelens.

Maar bovendien schuilen in zijn binnenste dingen die we niet kennen, waarvan we ons niet eens kunnen voorstellen dat ze daarbinnen bestaan, het enige  waar we zeker kunnen zijn is dat het over prachtige dingen gaat.

Maar wat daar binnen zit laten we slechts een enkele keer naar buiten komen, soms doordat we het als te fraai beschouwen om het te uiten,  of door egoïsme.

Andere personen stellen dat ze geen gevoelens hebben of ze geloven erg verbitterd te zijn en voelen zich niet in staat om lief te hebben.

Al deze mythen over een hart dat opdroogt om alleen maar verbittering binnen te laten, dat is alles wat ze zijn, mythen, want zijn astrale kant is een motor die ons voortdurend voedt van vreugde.

De verrassingen wachten op ons

Het hart is een bron van liefde, hoewel de meeste er op een verkeerde manier mee omgaan.

Op deze manier, werkt zijn spirituele kant niet op de juiste manier om een correcte functie, die niet fysiek is,  te kunnen hebben.

Ik wil duidelijk maken dat de gezondheidstoestand van de persoon wat betreft het hart  niks te maken heeft met de ontwikkeling van de geest en zijn gevoel.

Ik druk uit dat we ons hart verkeerd behandelen, want de meeste van ons maken de fout om onze gevoelens en emoties te verbergen, we staan niet toe dat vanuit ons binnenste zoiets moois  tot bloei komt.

De beste manier om onszelf te leren begrijpen zal zijn door te graven in ons binnenste, in ons hart, dat werkelijk als een klein kistje is met daarin hele grote verrassingen voor eenieder.

Flora Rocha

Wijsheid Van Het Hart Stichting

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

Delen

 

 

Share/Save/Bookmark
Up

Wij raden...

Up
Up