You are here:

Attention: open in a new window. PrintE-mail

 

De Liefde... de viering

De echte Liefde bezeerd NIET, maar helpt wel. De echte Liefde transformeert, en vernietigt NIET. De Liefde is een werkelijk geschenk van het universum, van God

Er is onlangs een van de weinige (of de enige) vieringen voor de Liefde geweest. Echter als er al een legende over Sint Valentijn bestaat, is dat niet wat noodzakelijkerwijs die datum in leven houdt.

Vanaf het moment dat we besloten hebben het voort te zetten, hebben we een speciale dag voor de Liefde gecreëerd, zonder dat het van belang is wat de wortel of de echte betekenis van deze traditie is. Het is niet  meer belangrijk te weten waar het vandaan komt of waarom, het enige wat aantrekkelijk klinkt is het te beleven.

Voor onze Aarde is het erg belangrijk, ten minste voor één dag,  te kunnen herinneren dat de Liefde de sterkste energie is en de grootste blijdschap van een wezen. De verschillende uitingen van dit fraaie gevoel vinden plaats in ALLE personen op deze mooie planeet, net zoals in elk element dat ons omringt.

De reden om te leven

Er bestaat niemand die niet omgeven van deze sublieme energie leeft, hoewel er uiteraard personen zijn die weigeren te leven en zich niet toestaan om te voelen dat ze deze enorme vreugde die de Liefde geeft nodig hebben.

Zelfs diegenen niet die zich weinig fortuinlijk in hun relaties voelen, met familie en vrienden, leven ver van hem verwijderd.  ALLEMAAL, absoluut ALLEMAAL, leven en vibreren we  in deze oneindige energie van de Liefde.

Zelfs wie afgescheiden van alles en iedereen leeft voelt liefde voor zijn kleine eigendom of voor zijn eigen leven; of die persoon dat denkt dat het allemaal maar aanstellerig is, ook die persoon voelt Liefde, het geeft niet van welke soort, maar hij voelt het naar iemand of iets; zelfs als de ontkenning hem laat denken dat hij vrij is van dat gevoel.

Echter, het op een bewuste of onbewuste manier leven in dit oneindige gevoel is misschien wat ons tot nu in leven heeft gehouden op deze treurige planeet.

Waarom kan dit mogelijk zijn? Omdat de energie die wij genereren elke keer dat we ons mee laten slepen door de Liefde (voor de familie, partner, vrienden, mascotte, natuur, enz.) zo groot is, zo subliem en oneindig, dat deze  op een ongelooflijke snelheid reist, zoals een groot weerlicht van Licht naar al onze planeet en ze verspreiden onderweg sprankjes van onze Liefde die, als zaadjes, rondom onze Moeder Aarde geplaatst zullen worden.

Het is iets soortgelijks als onze gebeden, die reizen en aankomen daar waar ze het meest nodig zijn om diegenen die het het meest nodig hebben te beschermen.

Het belang van de viering van 14 februari is er voornamelijk in  gelegen dat we bewust kunnen zijn dat de Liefde de motor van ons leven is en de reden van ons bestaan.

Dag in dag uit moeten we erin en ermee leven, want daarmee helpen we om onze eigen missie als universele wezens en als kinderen van deze Moeder Aarde uit te voeren.

Bovendien zullen we dan ons Hart in op de juiste manier gebruiken en we zullen we hem voeden met de Liefde die we geven en op dezelfde manier dat we geven zullen we ontvangen.

We herinneren eraan dat het deze interactie van energieën is die we als geschenk aan onze planeet bieden, zoals aan elk van zijn bewoners, waarmee we graantje bijdragen om zijn briljante glans in het universum te behouden.

De veranderingen van de Liefde

Helaas, hebben we in onze huidige maatschappij de uiting en definitie van Liefde op een verschrikkelijke manier verandert.

De ijver die we nu in onze dagelijkse leven aan de dag leggen is bestemd om deels te bedekken wat de Liefde is om te proberen onze familie te voeden en te voorzien van wat wij het belangrijkst vinden: huis, eten, kleding, enz.

Maar in dit proces vergeten we een vitaal deel, of een van de meest essentiële, het voorzien van onze familie en van onze omgeving van Liefde, geuit in affectie.

Het omarmen van ons geliefde wezen en hem laten zien hoe belangrijk hij is in ons leven dag in dag uit, is het beste ritueel dat bestaan kan. Bovendien, helpen we hiermee om onze eigen energie op een hogere frequentie te laten vibreren, wat ook goed is  voor ons  zenuwstelsel en de bloedsomloop.

Maar ERG BELANGRIJK; het is niet genoeg om alleen maar lief te hebben en het zelf te weten, je omgeving moet het weten, je geliefde wezens, er over praten, het laten zien is een manier om het te beleven en om volledig te leven als de schepping van Liefde die we zijn.

Een vrouwelijk gevoel?

Door de eeuwen heen hebben we een rare verdeling in de  Liefde aangenomen. Voor velen houdt het uiten ervan meer verband met het vrouwelijke, want de man heeft men laten geloven dat te veel liefhebben, of vooral Liefde bewijzen, ingaat  tegen zijn mannelijkheid.

Anderen gaan geloven dat het veel te aanstellerig is te zeggen “Ik hou oneindig veel van je!”(dit zou de manier moeten zijn om “Ik hou van je!” te zeggen, want Liefde is altijd oneindig), waarmee ze het  zichzelf ontzeggen om met meer gevoel en geluk door het leven te gaan  slechts  door het feit meer gevoelens los te laten.

Maar dit geldt niet alleen voor de man; nu wij vrouwen hebben besloten veel gedragingen van mannen te kopiëren zijn we hier ook in gevallen, misschien omdat toen  klein waren het onderdrukt werd om te uiten wat we voelden, of omdat iemand ons diep bezeerde zodat we liever de deur voor de uiting van Liefde wilden sluiten.

Wat de reden ook moge zijn, in werkelijkheid zijn we iets prachtigs aan het verliezen  door onszelf, onze familie, onze omgeving en God van deze Liefde zonder grenzen of beperkingen te beroven.

Er bestaat geen geslacht voor de Liefde en geen enkele grens. De echte Liefde is de liefde die NIET bezeerd, maar wel helpt. De echte Liefde transformeert,  en vernietigt NIET. De Liefde is een werkelijk geschenk van het universum, van God, wie kan het zich ontzeggen om iets zo oneindigs en fraais te laten zien dat ons gegeven is op het moment dat we ons Hart kregen?

Met elke uiting en gift doneren we het meest heilige, wat op dezelfde manier terugkomt. Elke energie van geuite Liefde, en op deze manier vrijgelaten, verandert in vonken die, -zoals eerder gezegd-, zullen reizen om tot bloei te komen in het Hart van iemand die misschien vergeten is wat Liefde is.

Ze houden teveel van ons

Een duidelijke uiting van Liefde die het universum voor ons heeft is de aanwezigheid van de Broeders die ons al sinds millennia en millennia bezoeken en helpen.

Zij twijfelen niet om het door hun aanwezigheid te laten zien en ze zouden het uitgebreider willen kunnen uiten, echter, wij hebben hun de toestemming ontzegd, omdat we er op staan om te leven in te lage frequenties van energie, ver verwijderd van de hoge frequenties van de Liefde.

Toch, denken ze dat we een grote capaciteit hebben om lief te hebben, ondanks dat we geweigerd hebben het aan Hun te laten zien; en natuurlijk is dit begrijpelijk, want als we veelal onze Liefde beperkt hebben tot aan onze eigen geliefde wezens, vele malen meer zal het zijn als we het ook uiten aan onze  buren van het universum.

Niet vrezen dus, om onze Liefde te uiten, niet toestaan dat de uitingen van ons verstand ons beperken in  iets waar wij het recht op hebben het te beleven.

We herinneren eraan dat we op deze onze planeet helpen om te overleven en aan onszelf helpen om op een betere manier te leven, in verbinding met het geheel. 

Laten we nooit vergeten dat de uiting van Liefde zich oneindig vorm geeft in elk ding, het maakt niet uit hoe groot of klein het is, het is geladen met de Liefde van onze Schepper. Wij als onderdeel van Hem, kunnen niet meer negeren wat we werkelijk zijn: Wezens met en voor liefde gecreëerd.

Gelukkige Dag van Liefde en Vriendschap voor altijd, met al mijn liefde...

Flora Rocha

Wijsheid Van Het Hart Stichting

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

Delen

 

 

Share/Save/Bookmark
Up

Wij raden...

Up
Up