You are here:

Attention: open in a new window. PrintE-mail

De macht van de kwartzen

In de wereld van de mineralen, zijn de de kristallen het meest gelijkend aan ons wezen, aangezien ze geschapen waren om  onze beste vrienden te zijn

Een van de beste manieren om de energie tevoorschijn te halen die we gedurende lange tijd hebben verzameld in onze lichamen en om met ons hart te kunnen communiceren, is door het gebruik van bergkristallen.

Deze prachtige wezens zijn de meest ontwikkelde mineralen in energie omdat ze samengesteld zijn door de vier elementen, water, aarde, vuur en lucht, die eraan te pas kwamen bij hun schepping, en wij zouden er ons voordeel mee moeten doen.

Een van de missies die ze uitvoeren is ons te helpen om onze energie te activeren, deze waar te nemen zodat ze de centra van energie in het fysieke lichaam wakker maken die ons meer visie over onze daden, gevoelens en gedachten zullen geven.

Wanneer we ze oppakken kunnen we hun energie met die van ons laten samenvoegen zodat het die van ons begint te activeren, dat is wat we moeten doen als we ernaar op zoek zijn onze zintuigen te verbeteren.

 

In het binnenste van de kwartzen schuilt een magische wereld.

Ze zijn erg levend

Het belangrijkste dat we moeten weten is dat elk kristal een levend wezen is, hoewel het  voor ons slechts een stuk  rots lijkt.

In mijn geval had ik het idee dat de mineralen, omdat ze van de natuur zijn, iets van leven hadden, maar ik wist niet op welk niveau tot mijn Meester me zei:

“Zoek binnen hem, zoek zijn gezicht en je zal het vinden, vraag hem zijn energie en geef hem je hart zodat hij de zijne aan jou geeft”.

Deze zinnen leken mij vreemd, maar omdat hij mijn Meester was wilde ik het praktijk brengen. Dus, bleef ik langdurig het wezen binnen de kristal zoeken en, hoewel ik dacht dat ik het nooit kon zien ontdekte ik, na het een lange tijd te observeren, de werkelijke Kristal.

Ze zijn werkelijk wezens zoals wij!, ze zijn wezens van energie dat eenieder in de kwarts kan zien. Dat moment is magisch en belangrijk. Maar jullie moeten weten dat jullie geen fysieke vorm of een gezicht zoals we dat kennen gaan waarnemen, maar iets heel anders: Het zal een sensatie zijn, een gevoel.

Op dat moment dat we iets anders voelen wild at zeggen dat we al verbonden zijn met onze kristal, dat ons innerlijke wezen al contact  met hem  had.

Het zal een communicatie zijn die we ons niet bewust zullen herinneren, maar we gaan ons voelen zoals wanneer we veel met iemand praten over wat ons pijn doet of over wat we voelen.

Het is een moment waarop twee wezens zich kunnen verenigen, onze geest en dat van de kristal, en dat is heel magisch omdat we ons voor een wezen openen dat zich ook voor ons zal openen.

Het is een samenvoeging van energieën die ons gaat helpen om ons te bevrijden van wat we gedurende jaren in ons lichaam opgestapeld hebben, zoals frustraties, gedachten en pijn die we voelen sinds onze kindertijd. Bovendien, zal het onze energie die we geblokkeerd hebben activeren.

 

Voorbeeld van een gepolijste kristal die we zouden moeten vermijden.

Hoe ze in handen te krijgen?

De beste manier om een kristal te verkrijgen is door hem in het bos te vinden, bijvoorbeeld.

Men kan aan het lopen zijn en er een zien, als dat  gebeurd is het omdat die kwarts uit een magische plaats komt, de wereld van de kristallen, en gekomen is naar waar we zijn omdat we ze in ons  leven nodig gaan hebben.

Daarom is het belangrijk dat als we er een vinden, en niet omdat deze zich toevallig dichtbij een mijn bevindt, dat we hem bij ons zullen hebben omdat het iets  heel speciaals  is.

Over het algemeen zullen wij,  alle personen van de planeet,  een moment hebben dat we er een gaan tegenkomen, want ze zijn nodig voor onze bestaan.

De op een na beste manier om een kristal te verkrijgen is als iemand het ons schenkt. Als het zo gegaan is is dat omdat ons wezen met diegene dichtbij gecommuniceerd heeft en hem heeft verteld over de behoefde om onze energie te activeren en om iets te vinden dat ons zal helpen om ons beter te  voelen.

Daarentegen, is het niet zo goed om er een te kopen omdat op die manier een zware energie gestuurd wordt,  we denken immers niet alleen aan hem, maar aan dat we gaan betalen om het te krijgen, en die energie blokkeert en doordrenkt de kristal en het is moeilijker om  het eruit te halen.

Het is beter dat we ze uitwisselen met iemand waar we veel om geven, dat ze ons er een schenken en dat wij aan hun een kristal cadeau doen.

Het is vereist te benadrukken dat de kwarts die we kiezen natuurlijk is, dat wil zeggen, dat hij niet gepolijst is. Wat er met dit soort processen gebeurd is dat ze hun energie verstoren omdat het als een verminking voor ze is. Wanneer ze dit meemaken, raakt de kristal haar natuur kwijt die vrede en harmonie is.

Als we een kwarts polijsten zonder hem toestemming en vergiffenis gevraagd te hebben voor wat we denken te  gaan doen, is het alsof zijn leven genomen wordt, al zijn energie.

Dit kunnen we nagaan door een pure en een gepolijste kwarts te vergelijken, deze laatste lijkt immers op glas omdat hij niet meer leeft. Wij kunnen het ook met de tastzin voelen, aan het weefsel, en door de energie die in onze handen achterblijft.

En dit gevaar lopen ook de mishandelde kwartsen, het voordeel is dat deze zich wel kunnen herstellen dankzij de liefde die we ze geven.

Bovendien, zijn de kristalgroepen maar één wezen dat wanneer het in stukken verdeeld wordt verschillende persoonlijkheden aanneemt. Elk kristal heeft een speciale energie die niet gelijk is aan andere, en als het stuk gaat zullen al zijn delen in verschillende wezens veranderen. We kunnen denken dat ze kracht verliezen, maar nee, ze krijgen slechts een andere persoonlijkheid en de energie van de andere delen.

De kleur van de kristal maakt niet uit, ze zijn allemaal geschikt voor dezelfde doelen.

De manier om hem schoon te maken...

Als we hem eenmaal bij ons hebben, moeten we een communicatie met hem aangaan, met hem praten en hem verwelkomen. Hierna zal het nodig zijn om hem schoon te maken.

De eerste stap is water in een bak van kristal of aardewerk doen. Daarna, zullen we de kanalen die we in onze handen hebben activeren door deze te wrijven om ze zo te openen. Op deze manier zullen we het water kunnen programmeren als we de handpalmen boven het water te houden om haar elementalen toe te spreken en haar energie te activeren. We kunnen zegen:

“Broeders, ik ga een kristal neerleggen zodat jullie mij kunnen helpen hem te zuiveren van energieën en dat jullie hem  de energie die jullie hebben kunnen geven”.

We leggen de kristal dan meteen in de bak en zetten het op een plaats waar hij het licht van de zon en van de maan krijgt. Als we een binnenplaats hebben, kunnen we hem in het midden zetten. We laten hem daar de hele nacht en de volgende middag  kan het er al uitgehaald worden.

We nemen de bak met water en we legen hem terwijl we onze dank uitspreken voor de zuivering en de energetisering.

Nu zal onze kristal al vrij zijn van elke energie die niet de zijne was en we kunnen hem programmeren voor waar we de meeste behoefte aan voelen.

De kristallen moeten kunnen rekenen op een beschutte plaats of een veilige plek waar niemand anders ze kan aanraken. Het beste is er een te verkrijgen met een hanger zodat we hem altijd bij ons aan een ketting kunnen meenemen.

Als de kwartsen die we hebben zonder hanger zijn dan moeten we ze in zakjes doen van rode, zwarte of witte stof. Elke zeven dagen zouden  we van kleur moeten veranderen. Het is belangrijk dat de zak niet van plastic of huid is.

 

  

Het is beter te vermijden dat anderen jouw kristal zien.

Attentie, niet aanraken

Vanaf het moment dat je een communicatie met je kristal hebt en je je energie aan hem hebt overgedragen, zoals de voorouders zeiden dat ze voelden dat ze een deel van hun ziel hadden gegeven,  bevat die kristal zijn eigen  energie en die van jou.

Op het moment dat er iemand komt en het kristal aanraakt verbreekt hij die communicatie, de activiteit van de kristal, die terug “aan het slapen” gaat omdat hij een onbekende energie ontving en zijn programmering opheft.

Als personen brengen we de dag door tussen positieve en negatieve ladingen die ons bereiken zoals bezorgdheden of frustraties, waardoor ons lichaam ernaar verlangt zich te bevrijden en, bij het inzien dat iets hem helpt om dat te bereiken, laat het onmiddelijk alles los in de kristal.

Wanneer  iemand je kristal aanraakt, geeft hij al zijn vibratie aan je door. Het is zelfs niet raadzaam voor deze andere persoon om dat te doen, want ze laten deel van hun energie achter.

Op het moment dat ze het aanraken laten ze al hun negatieve lading los, ze gaan weg maar die verbinding blijft en zijn energie stroomt, ze bevrijden overtollige energie uit hun lichaam. Hiermee lijdt de persoon aan een lekkage van energie die zich uit in moeheid, duizeligheid, en een hoofdpijn die  twee dagen kan duren.

Als dit ons gebeurt, zullen we het proces van reiniging en programmering moeten herhalen.

Op de moeilijke momenten helpen ze om ons beter te voelen.

Ze hebben een meervoudig gebruik te bieden

Een van de voornaamste gebruiken waar we onze kwarts voor kunnen programmeren is als bescherming om te zorgen dat de negatieve energieën die  ons omringen ons geen pijn doen. Maar er bestaat een oneindigheid aan gebruiken die ons van nut kunnen zijn.

Bijvoorbeeld, kunnen we er een programmeren om  onze tweelingziel aan te trekken, om ons te helpen om onze missie te vinden, om onze chakra´s en centra van energie wakker te maken, enz.

Als we hem voor genezing van pijntjes willen gebruiken, zoals bij hoofdpijn, zullen we hem vragen om  de energie te bevrijden die we in ons lichaam opgesloten hebben.

Als we last van onze lever hebben  wil dat zeggen dat zijn energie niet goed geactiveerd wordt,  dit kan ons fysiek verdere schade toebrengen en het kan beginnen te falen. In dat geval zeggen we tegen onze kristal dat hij ons helpt de energie te bevrijden zodat het orgaan weer in goede staat komt.

We leggen we hem op de plaats waar wij het voelen en we gaan hem vragen in werking te treden. We zoeken de manier waarop we hem neer zullen zetten en we halen hem zeven keer over de plek waar we de last hebben, tegelijkertijd zeggen we iets als:

“Iedere zeven keer ga ik je de energie laten opnemen en bevrijden”.

Dan schudden we hem iedere na iedere zeven keer in de lucht en dat doen we net zo vaak als wij voelen dat we het moeten doen.

Voor ingewikkelder genezingen zullen we meer kristallen moeten gebruiken en verschillende rotsen, want elke heeft een speciale energie die van de Aarde komt. Bovendien zouden de vier elementen gebruikt moeten worden.

Het is ook mogelijk ze te gebruiken tegen een willekeurige negatieve situatie, bijvoorbeeld, als je angst hebt, kan je je kwarts pakken en vragen dat hij je de nodige energie geeft voor die omstandigheid of hetzelfde als je naar een examen gaat of naar een sollicitatie gesprek. Je kwarts gaat je helpen, want hij neemt de slechte energieën van dat moment op zodat ze je niet aangrijpen.

Hetzelfde gebeurd als je met iemand vecht, maar eerst moet je de kristal vergiffenis vragen omdat je hem alle slechte energie door gaat geven. Hoewel we ons geen zorgen moeten maken, want de kristal heeft de macht om die slechte energie te verwerpen en om te zetten in positieve.

Wat we in dit geval kunnen doen is het met twee handen op te  pakken en ons lichaam te vragen om de slechte energie via de handen af te voeren, en we geven het zeven keer aan de kristal door.

Dan,  zetten we het, voorzichtig,  in een pot water zodat het zich weer kan reinigen. We gooien de vloeistof voorzichtig weg zodat niks er niks van wat in het water achterbleef kan vallen.

Daarna kun je uiteraard de kristal wel compenseren,  iets wat hij bijvoorbeeld erg leuk vindt is de zee, want daar bevinden zich de vier elementen. Op die plek vinden ze een energie die erg vergelijkbaar is met die van hun schepping. Laat hem zich met water vullen en leg hem een poosje in het zand want zo trekt hij zeer veel energie aan.

De kwartsen laden zich een miljoen keer meer op als je ze naar de zee brengt dan wanneer je ze alleen in zeewater legt. Het is aan te bevelen om ze niet minder dan 10 minuten te laten liggen, aangezien ze zich eerst reinigen en daarna beginnen om alles in zich op te nemen.

 

Zij zijn gelukkig aan onze zijde en dat zul je merken, iedere keer zal je hem meer zien stralen.

Met ons hart communiceren

Tenslotte is het nodig om er de  nadruk op te leggen dat we met onze kristal een communicatie moeten hebben zoals met ieder persoon. Te voelen dat het over een levend wezen gaat dat gelukkig bij ons is.

Enkelen zeggen dat de kristal op een speciale manier vastgepakt moet worden, echter  alleen ons hart zal het zijn die ons zegt op welke manier we dat moeten doen.

Misschien zullen we voelen er vast naar te kijken of om hem ergens neer te zetten, de communicatie gaat niet altijd hetzelfde zijn.

We zouden hem altijd als een vriend moeten zien die ons zal helpen om onze energie te activeren, daarom moeten we hem moeten vragen om ons de exacte positie aan te geven zodat we de verbinding met hem kunnen bereiken.

De beste manier om een wezen te behandelen is met je hart. Het is niet nodig om je op boeken te baseren, maar slechts om weer het pad te vinden dat we al in het begin der tijden hadden, die communicatie zal in ons voordeel zijn.

Flora Rocha

Wijsheid Van Het Hart Stichting

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

Delen

 

 

Share/Save/Bookmark
Up

Wij raden...

Up
Up