You are here:

Attention: open in a new window. PrintE-mail

Het ongelofelijke magie van het water

Is water slechts een van de  toestanden van materie of is het een andere wereld  net zo mooi en prachtig als die van ons? We kunnen allemaal het antwoord op deze vraag ontdekken

Een groot deel van het menselijk lichaam bestaat uit water, dit vitale element dat de correcte werking ervan mede mogelijk maakt. De meerderheid kent haar grote belang, maar er bestaat nog een ander aspect dat weinig gekend is.

Maar om daartoe te komen zouden we ons eerst af moeten vragen: Is  water slechts een van de toestanden van materie of is het een andere wereld net zo mooi en prachtig als die van ons?

Met als doel deze vraag te beantwoorden zullen we dit element  met ons hart open moeten benaderen, om zo de frisheid en energie die eruit voortvloeit te voelen. Alleen op deze manier zal deze energie diep  tot ons door kunnen dringen om al onze  twijfels te beantwoorden.

Ons element water heeft en magische wereld in zich, een wereld waar wij toegang toe zouden hebben als het hart onze leidraad in het leven zou zijn.

Zo echt als in de verhalen

In deze mooie wereld van het water bevinden zich wezens die leven, voelen en vibreren gelijk aan ons of zelfs meer dan dat. Deze broertjes hebben verschillende uitingsvormen. Het is heel gewoon dat ze op schone energetische plaatsen, zoals de akkers of de stranden, te zien zijn zonder dat we zouden denken het de elementen van water zijn.

In oude relazen of vertellingen is het heel normaal verhalen te vinden die het over deze broertjes hebben. Voorbeelden hiervan zijn de zeemeerminnen, die we allemaal kennen dankzij de mythologie. Maar het is nu wel tijd dat we weten dat ze echt zijn.

We hoeven alleen maar het leven te herinneren dat onze voorouders hadden. Zij hadden een volledig respect voor de vier elementen. Het water, in dit geval, werd geëerd en aanbeden met liefde en niet met fanatisme, want zij wisten perfect dat de samenleving van liefde met deze broertjes hun leven vervolmaking en geluk zou brengen.

Er bestond een duidelijke en bewuste communicatie met deze elementen, waarbij de een de ander liefde en wijsheid gaf.

Onze huidige Meesters en gidsen proberen ervoor te zorgen dat we deze realiteit leren kennen die in de natuur te vinden is, in het universum en in God.

 

We hebben veel gemeen

De zee, mooi en indrukwekkend, is een van de werelden van de elementen. De bewoners van de zeewereld die we kennen, zoals de zee fauna,  zijn onderdeel van deze fundamentele wezens van het water. Dit is echter slechts een onderdeel van de rijkdom aan leven op deze plaats.

De fysieke vorm van de dieren van de zee zal ons misschien laten denken dat ze niet met ons te vergelijken zijn. Velen zouden bijvoorbeeld kunnen denken dat we niet veel met de dolfijnen gemeen hebben, ook niet wat  intelligentie of gevoelens betreft.

Maar zij die deze zoogdieren bestudeerd hebben zijn tot de conclusie gekomen dat ze  minstens even  intelligent als de mens zijn. Bovendien, hebben ze gezien dat de dolfijnen hun eigen manier van communicatie hebben en dat ze gevoelens hebben net zoals wij.

De uitingen van leven in het water zijn zeer uitgebreid, zoals de plaatsen waar ze zich bevinden, zoals de rivieren, meren, beken en zeën, waar de elementen wachten totdat we ons hart voor hun kunnen openen om zo met ons te  communiceren.

Voordat de toegang tot die werelden mogelijk zal zijn, is het hoognodig te beginnen met in ze te geloven,  met ze te communiceren en  hun liefde te sturen. Het is daarvoor niet vereist om op zee of dichtbij een rivier te zijn. Door slechts de essentie en energie die het water heeft in onze handen te houden of te voelen, zullen we alles wat uit dit element voortkomt op een bewuste manier kunnen gaan waarnemen.

De energie die uit het water voortkomt zal ons lichaam binnen dringen, en een gevoel van rust achterlaten dat door het hart zal worden ontvangen en ons zal zeggen dat in dat water iets meer te vinden is dan water. Alleen als door dit te doen zullen jullie kunnen vaststellen dat dit een realiteit is.

Flora Rocha

Wijsheid Van Het Hart Stichting

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

Delen

 

 

Share/Save/Bookmark
Up

Wij raden...

Up
Up