You are here:

Attention: open in a new window. PrintE-mail

De vier elementen, een bron van leven

Zoals  onze  voorouders, moeten we het  respect  en de liefde  voor de elementen , die een bron van leven en oneindige  wijsheid zijn,herstellen

De natuur en al haar pracht is, zonder enkele twijfel, onze voornaamste gids en bondgenoot op onze zoektocht, hoewel veel of bijna alles betreffende haar belang en noodzaak  in ons  leven,  zowel fysiek als spiritueel, vergeten is.

Onze voorouders -en dit is niks nieuws- hadden een directe  volwaardige  communicatie met de  vier elementen,  gevers  van leven en van wijsheid.

Hun bestaan was georienteerd op  respect en verdraagzaamheid van elke element, want ze wisten dat daarvan de toenadering met hun innerlijke universele  wezen afhing, zoals van al het bestaande. Daarom werden al hun rituelen en ceremonieën ter ere van elk element gedaan, opdat zo hun kracht en wijsheid altijd aanwezig  zou kunnen zijn in het leven van ieder wezen.

De toenadering en communicatie met elk element hielp hun om de eenheid met het oneindige  en met alles in hun omgeving te onderhouden, waardoor er veel bereikt kon worden op alle gebieden van het leven. Het bewustzijn van hun realiteit als kinderen van het universum werd dag voor dag behoed door het gebruik van, en vooral door de communicatie die ze met  Water,  Aarde,  Lucht en  Vuur onderhielden.

Een zelfde familie

Tegenwoordig kunnen de communicatie en de samenleving met de vier elementen voor ons absurd en onmogelijk lijken, vooral omdat het over iets gaat waar wij waarschijnlijk weinig of niks mee gemeen hebben.

Echter, de realiteit is anders, en die realiteit zegt ons dat op het moment dat de mens in zijn fysieke lichaan elk van de vier elementen als fundamenteel onderdeel voor zijn bestaan heeft , hij op een directe manier met elk van hun verbonden zal zijn alsof het over één zelfde  familie gaat.

Voor de meerderheid zijn de voorwaarden voor samenleving en respect voor Water,  Aarde, Lucht en Vuur bijna geheel  vergeten; en dat heeft ons gebracht tot onze  onwetendheid en tot  het zo ver verwijderd zijn van onze Aarde en al haar geschenken.

De communicatie en de samenleving met de elementen zijn essentiele onderdelen van onze zoektocht naar licht en begeleiding, en ze zijn nodig om het gedeelte van wijsheid dat aan de vergetelheid cadeau is gedaan te hervinden.

Flora Rocha

Wijsheid Van Het Hart Stichting

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

Delen

 

 

Share/Save/Bookmark
Up

Wij raden...

Up
Up